Search
Generic filters
Exact matches only

Idei de cărți pe care să le citești toamna asta

carti

Toamna este un anotimp al melancoliei, al meditației și al amintirilor frumoase din sezonul cald ce tocmai a trecut. Ea ne îndeamnă la visare și ne face să ne gândim mai mult la noi înșine. În plus, este anotimpul ideal în care poți savura un ceai fierbinte care să îți încânte toate simțurile în timp ce citești o carte de suflet. Noi ți-am pregătit o listă de cărți cu care te poți delecta în timpul tău liber.

Hoțul de cărți – Markus Zusak

După cum înșăși autorul spune, „Hoțul de cărți este o poveste despre puterea cuvintelor de a crea lumi.”Acțiunea are loc în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial în perioada Germaniei naziste. Eroina cărții, Liesel Meminger, puternic afectată de moartea fratelui ei, descoperă lângă mormântul acestuia o carte pierdută în zăpadă, „Manualul Groparului”. Cu prima carte furată, începe și dragostea ei pentru cărți și cuvinte. Ajunge apoi să fure cărți de oriunde, pentru că dorința ei de a cunoaște și de a învăța rămâne de nestăpânit. Este o carte pe care o vei citi fără răsuflare până la ultima pagină.

O fată ca tine – Maureen Lindley

„O fată ca tine” este povestea fascinantă a lui Satomi Baker, de la o adolescentă zglobie la o femeie maturizată înainte de vreme. Pierzându-și tatăl în atacul de la Pearl Harbour și fiind pe jumătate japoneză, aceasta nu scapă de teroarea lagărului. Devenind a doua ei casă, lagărul nu o face să-și piardă speranța, aceasta găsindu-și consolarea în muncă și în prieteniile pe care le leagă acolo. Acest roman este o călătorie inițiatică a cunoașterii de sine și a drumului spre libertate.

Ce știu cu adevărat – Oprah Winfrey

Ce știu cu adevărat” este o carte-eseu despre lecțiile de viață și experiențele pe care celebra realizatoare de televiziune americană le-a învățat de-a lungul ultimilor 16 ani. Toate aceste gânduri și idei au fost structurate pe mai multe teme, dezvăluind-ne secretele autoarei spre o viață împlinită.

Știu cu adevărat: călătoria ta începe cu alegerea de a te ridica, de a merge înainte și de a trăi pe deplin.” — Oprah Winfrey

Povestea Faridei – Farida Khalaf, Andrea C. Hoffmann

Povestea Faridei” este un roman autobiografic în care autoarea ne prezintă lupta pentru supraviețuire și evadare din ghearele ISIS. În anul 2014, acesta a fost luată ostatică din satul său din nordul Irakului, în urma unui atac pus la cale de această organizație. După mai multe tentative eșuate de a se sinucide, reușește într-un final să fugă în deșertul libian.

Așadar, ce este mai plăcut decât să-ți găsești un loc liniștit pe o bancă în parc și să te relaxezi citind cartea ta preferată în timp ce frunze jucăușe zboară nestingherit deasupra ta? Sau un week-end ploios în care să savurezi ceaiul sau cafeaua preferată, să lenevești printre așternuturi și să pătrunzi într-o lume nouă care ți se deschide cu fiecare pagină.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *