Odată cu intrarea în anotimpul rece, temperaturile vor începe să scadă treptat, iar nevoia de căldură în casele noastre va crește. Tu cum îți pregătești casa pentru iarnă? Majoritatea românilor se bazează pe caloriferele care emană căldură sau pe radiatoarele care consumă multă energie. Cum ar fi dacă în acest an ai investi în ceva mai elegant ca aspect și la fel de bun în a-ți încălzi locuința? Imaginează-ți o zi friguroasă de iarnă, în care stai la căldura unui șemineu electric, indiferent dacă stai la casă sau la bloc, în timp ce servești o ciocolată caldă alături de cei dragi și te uiți pe geam cum ninge.
De ce să alegi un șemineu electric
Poate că te întrebi de ce ai alege un șemineu electric în detrimentul unui calorifer sau radiator. În acest caz, primul răspuns care ar trebui să îți dea un motiv este cel legat de design. În mod cert, acesta va fi mai aspectuos decât un calorifer sau un radiator. În plus, vei obține acel sentiment specific focului de lemne, pușcatul lemnelor, mișcarea flăcărilor, fie ele chiar și false. Cu un radiator sau un calorifer nu vei putea face asta. Apoi, șemineul electric poate fi o piesă de mobilier tare interesantă, fără să îți pună în pericol restul mobilei.
Ce face un șemineu electric?
În perioada din an cu temperaturi scăzute ai nevoie de o sursă de căldură, iar când te gândești la șemineu, exact asta îți vine în minte. Majoritatea dintre acestea vin cu o aerotermă care să îți încălzească aerul din încăpere, în timp ce îți oferă acea senzație de liniște. Majoritatea șemineelor de acest fel sunt dotate cu termostate, care permit reglarea temperaturii în funcție de nevoile tale.
Care sunt criteriile după care să alegi un astfel de șemineu?
Să presupunem că te-ai hotărât să îți cumperi un astfel de șemineu. Cum îl alegi? E evident că nu vei face asta doar după aspectul fizic, deși acesta joacă un rol estetic extrem de important. În primul rând, va trebui să te uiți la dimensiunea șemineului, astfel încât acesta să fie suficient de mare pentru a încălzi bine camera în care urmează să fie instalat. Apoi, te vei uita la consumul de energie al modelelor preferate. Asemeni unui radiator electric, un șemineu poate consuma destul de multă energie electrică, însă acest lucru poate fi util dacă vrei să încălzești doar o încăpere și nu toată casa. Alege un consum de energie redus, dar suficient de puternic încât să îți încălzească locuința. Apoi, te vei uita la zgomotul făcut de aerotermă și dacă aceasta este sau nu reglabilă. Este ideal ca aeroterma să fie una silențioasă, pentru ca singurul zgomot pe care să îl auzi să fie „focul” mocnit din șemineu. Nu în ultimul rând, trebuie să te asiguri că te simți satisfăcut de imaginea focului și că nu îți oferă acea senzație de fals.