logo
Generic filters
Exact matches only

[Interviu] Aurelia Grosu: „Avem nevoie de dezvoltare personală pentru a înainta”

Aurelia Grosu1

Aurelia Grosu este o femeie remarcabilă și o scriitoare motivațională, care a scris 5 cărți de dezvoltare personală destinate persoanelor care își doresc să evolueze. Mai jos, vom face cunoștință cu aceasta prin cuvintele frumoase pe care ni le-a spus.

Numele meu ar putea fi al unui metal prețios sau al unui ținut regesc , un nume cu o semnificație puternică ca mine, un nume sonor de Soare sau Lumină. Sunt o femeie care a răzbit prin viață luptându-se, căzând după multe bătălii cu ea și ridicându-se din valurile înspumate ca dintr-un vis plin de nuanțe întunecate. Mă numesc Aurelia Grosu, născută în ținuturile vechi ale Dobrogei, o Dobroge bătrână ca și timpul, o Dobroge istorică, dar îmbietoare în felul său unic.

 

  1. Cum v-ați descoperit pasiunea pentru scris?

În 2012, o prietenă mi-a oferit un calculator vechi, un moment care mi-a deschis larg porțile cunoașterii. Aveam 54 ani și nu știam nimic despre lumea virtuală. Acel aparat uzat mi-a oferit imboldul pentru a mă descoperi pe mine în timp ce descopeream lumea de dincolo de monitor.

Dezvoltarea personală și spirituală abia începea.

Gândirea mi-a fost puternic influențată și mi-a schimbat radical mentalitatea negativă și rigidă. Doar cu ajutorul acestei schimbări am putut scrie 5 cărți bazate pe o temelie puternică.

Cărțile mele sunt o „alternanță perfectă între spiritualitate și antrenament mental, o împletire fericită între credința în Dumnezeu și aplicarea valorilor morale”.

 

  1. Care a fost momentul în care v-ați decis să scrieți povestea dumneavoastră de viață?

În 2013 am scris și publicat prima carte „Ești mai puternic decât crezi – Dacă am putut eu poți și tu”. Nu mi-am imaginat vreodată că voi intra în această lume fascinantă a scriitorilor, iată însă că am devenit unul dintre primii reprezentanți ai literaturii self-help, așa numita categorie de dezvoltare personală. Încă suntem la început și este important că autorii români încep să scrie astfel de cărți inspirate din propria experiență.

Odată cu lansarea cărții, editorul mă descria astfel:

„Cu o tenacitate și o perseverență ieșite din comun, Aurelia Grosu ne face martori la un veritabil exercițiu de credință, prin care avem ocazia să ne reîntâlnim cu propriul nostru potențial nevalorificat. Ceea ce ne va surprinde și — în același timp — ne va inspira de fiecare dată este munca asiduă și angajamentul mereu reînnoit, care i-au permis autoarei să facă pasul de la o experiență personală spre o atitudine cu adevărat luminoasă în fața vieții.”

Aurelia Grosu nu este fan al încadrărilor de vreun fel. Nu îi plac „canoanele literaturii și nici nu aparțin vreunei forme stabilite de oameni”. Tot ce a scris a fost scris cu inima din propriile experiențe, din dorința de a ajuta alți oameni să se dezvolte personal și spiritual.

M-am pus la dispoziția celorlalți pentru a-i învăța și îndruma în mod corect pentru a nu repeta greșelile generațiilor trecute. Avem nevoie de dezvoltare personală pentru a înainta.

 

  1. Cum a decurs procesul primei cărți redactate?

Nimic nu se naște ușor, dacă nu e hărăzit de Sus. Am scris cartea într-o lună și jumătate de vară, cu pixul, de mână, fără calculator, apoi am dus foile scrise unei fete care a acceptat să o scrie electronic, am găsit o editură, am fost invitată la București pentru a alege împreună titlul și, după 30 zile am primit cartea editată, bună de vânzare.

A fost dificil, deoarece eram un nimeni, o necunoscută, cineva care făcuse învățământ, ceea ce nu presupunea că pot scrie cinci cărți motivaționale, dar, se pare că destinul omului este trasat deja din veșnicie de către Cineva mult mai capabil și măreț.

Aurelia Grosu

  1. Care este drumul dintre prima și ultima carte?

Un drum plin de pasiune, de viziune, de inspirație și creștere personală, un drum plin de Lumină și valoare, de punere la dispoziția cititorilor mei, a copiilor cu care lucrez pentru a-mi duce cu brio misiunea până la capăt. Ard pentru misiunea de a ajuta oamenii în resetarea lor mentală. Consider ceva de mare importanță pentru poporul român.

 

  1. Care a fost cel mai emoționant gest din partea cititorilor?

Sunt multe, frumoase, de bun simț; flori, atenții mici, comenzi de carte destule, un cititor a trimis bani pentru mama mea, ca să îi cumpăr lemne. Sunt gesturi de sensibilitate personală, care își pun amprenta pe inima mea. Un profesor universitar s-a oferit să îmi lucreze gratuit coperta ultimei cărți, etc.

O cititoare din Mediaș, o femeie de excepție care a citit peste 2000 cărți, mi-a virat în cont o sumă frumușică, cu care am mai tipărit un set de cărți.

 

  1. Câte persoane v-au scris, care în urma parcurgerii cărților scrise de dumneavoastră, și-au schimbat viața? Ce mesaje aveau pentru dumneavoastră?

Enorm de multe, au făcut poze cu cărțile primite, au comunicat în privat, spunându-și părerea sau mulțumind pentru valoarea adusă în dezvoltarea lor personală, ceea ce mă bucură constant, e realizarea mea de suflet.

Nu am critici, nu sunt cunoscută în lumea lor, singurii care pot decide asupra cărților mele sunt cei care au avut încredere să le achiziționeze, să le lectureze, să învețe cum să își trăiască cu viziune viața lor.

Respect fiecare cititor în parte și cred că vor mai fi mulți alții.

 

  1. Unde vă pot găsi cititorii noștri?

Pe Facebook, LinkedIn, unde sunt activă și am scris deja 200 articole, pe libris, pe Instagram și pe canalul meu de youtube, cu numele de Grosu Aurelia, unde îi invit să se aboneze pentru întrebări și comenzi de carte.

 

  1. Ce mesaj ai pentru oamenii care ne citesc?

Să se încreadă în Dumnezeu, Cel care este Suveran și ține în mână tot Universul, să nu se îngrijoreze, să lectureze cărți de valoare, să facă mișcare, să comunice inteligent, să facă ceva în fiecare zi pentru sănătatea lor. Un mesaj de încurajare pentru cei ce vor citi interviul ar fi acesta:

Filipeni 4:6-7

6. Nu vă îngrijorați de nimic, ci, în orice lucru, prin rugăciune și cerere, cu mulțumire, faceți cunoscute cererile voastre înaintea lui Dumnezeu.

7 . Iar pacea lui Dumnezeu, care depășește orice înțelegere, vă va păzi inimile și gândurile în Hristos Iisus.

 

 

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *