Search
Generic filters
Exact matches only

Iubirea feminină versus iubirea masculină

Există diferenţe majore între felul cum iubesc femeile versus felul cum iubesc bărbaţii, care duc, adeseori, la neînţelegeri în comunicarea în cuplu. Şi, pentru că fără acest element este aproape imposibil ca o relaţie să funcţioneze la capacitatea ei, în acest articol v-am pregătit o serie de curiozităţi care au să vă ajute în rezolvarea unor divergenţe.

Exprimarea emoțiilor

În timp ce femeile simt o nevoie acută de a îşi exprimă emoţiile, majoritatea bărbaţilor sunt mai tăcuţi atunci când vine vorba despre acest aspect. Acest lucru este cauzat de diferenţele în educaţie dintre cele două sexe, în mare parte. Asta nu înseamnă că bărbaţii nu simt nevoia să îşi comunice sentimentele, ci că vocabularul şi reacţiile pe care le folosesc în acest sens sunt mai restrânse decât în cazul femeilor.

Rolul fiecărui partener

Într-o lume ideală, ambii parteneri ar avea un rol bine stabilit într-o relaţie, aceasta fiind o nevoie de bază a omului. În realitate, însă, cuplurile sunt stăpânite rar de o ordine de acest tip. Dacă în trecut, unul dintre parteneri se ocupa de partea financiară, reprezentând principala sursă de bani, în timp ce celălalt era cel care are grijă de treburile casnice, în ziua de astăzi este destul de greu să se păstreze roluri bine definite în acest sens, nu doar din cauza unei economii instabile, ci şi pentru că accentul modern se pune pe carieră, în cazul ambelor sexe.

Atracția fizică

Atracţia fizică este importantă atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Totuşi, în timp ce este social acceptat faptul că bărbaţii îşi doresc femei frumoase, cu aspect plăcut, nu putem spune acelaşi lucru şi despre femei, care sunt considerate a fi superficiale dacă pun preţ pe fizicul partenerului. Totuşi, trebuie să ţinem cont că un corp atractiv este şi un semn de sănătate, dar şi de faptul că libidoul sexual este strâns legat de eliberarea neurotransmiţătorilor, astfel încât este de la sine înţeles de ce femeile manifestă dorinţa de a avea un partener cu un trup atractiv.

Mituri din cuplu

Există o serie de mituri care fac din experienţa relaţiei de cuplu o adevărată aventură, dacă sunt crezute. Unul dintre acestea este şi cel conform căruia bărbaţii şi femeile au personalităţi diferite, existând aspecte ale vieţii de zi cu zi la care cealaltă „parte” clachează. Adevărul este că aceste preconcepţii nu fac decât să adâncească prăpastia dintre două persoane. Nu, femeile nu sunt şoferi proşti şi bărbaţii se pot pricepe la bucătărie, chiar foarte bine. Aceste atribute ţin de calităţile şi defectele specifice fiecărui om şi nu au nici o legătură cu genul de care aparţine acesta.

Generozitatea în cuplu

Bărbaţilor le place să ofere, într-o relaţie, în timp ce femeile sunt concepute să primească, iar acest aspect nu se referă doar la partea materială. Gesturile mici, atenţia, semnele de adoraţie – toate acestea sunt binevenite şi vor confirma femeii faptul că este, încă, iubită şi apreciată de persoana de lângă ea, indiferent câţi ani au trecut de când s-au cunoscut.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *