logo
Search
Generic filters
Exact matches only

5 moduri în care să scapi de hainele pe care nu le mai foloseşti

De multe ori după ce mă întorc de la cumpărături mă confrunt cu o problemă destul de mare: nu mai am unde să îmi pun hainele noi, deoarece cele vechi îmi ocupă tot dulapul. Marea majoritate a hainelor vechi nici măcar nu le mai port sau nu îmi sunt bune, astfel că le ţin doar pentru că îmi plac mult prea mult ca să le arunc.

În ultima perioadă, am făcut tot mai multă curăţenie printre haine. Am început în etape ca să îmi fie mai uşor să mă despart de ele, până la urmă a fost o investiţie de bani şi timp, pe care acuma o arunc la coşul de gunoi. Dar pentru că majoritatea pieselor vestimentare sunt în condiţie foarte bună, m-am hotărât să îmi întorc investiţia, ca pierderile să nu fie chiar aşa de mari. Până la urmă nu contează cum scapi de ele, atâta timp cât îţi fac loc noilor haine pe care le-ai achiziţionat. Îţi prezint 5 moduri în care poţi să scapi de hainele pe care nu le mai foloseşti.

  1. Le vinzi online

Cel mai uşor mod de a scăpa de hainele pe care nu le mai porţi este să le vinzi. Iar internetul este plin de site-uri de mică publicitate, dintre care majoritatea ofer transport gratuit, astfel că tu doar trebuie să pregăteşti coletul şi să îl trimiţi. De asemenea, pe Facebook sunt grupuri de vânzare-cumpărare haine, unde sigur vei găsi pe cineva căruia să îi placă cea ce vinzi tu. Tot ce trebuie să faci e să fotografiezi piesele vestimentare şi să ceri un preţ decent.

  1. Schimb de haine

Poţi să faci schimb de haine atât cu prietenele tale, cât şi cu alte persoane străine. Dacă ai prietene care poartă aceeaşi mărime ca şi tine, ai o sarcină uşoară. Dar dacă nu te potriveşti cu prietenele, încearcă grupurile de pe Facebook unde poţi să faci schimburi. Oricând poţi să primeşti pentru o geacă o rochie drăguţă.

  1. Le donezi

Siguri ai cunoştinţe care nu îşi permit să cumpere haine periodic. Le poţi face lor cadou, sigur o să aprecieze gestul tău fără să se simtă prost. Nu e nimic greşit în a ajuta un prieten/ă. De asemenea, le poţi dona ONG-urilor care să le ofere mai departe persoanelor nevoiaşe.

  1. Le transformi după bunul plac

Poate că ai haine care nu îţi mai plac deoarece nu mai sunt la modă. Dacă îţi place să coşi, le poţi tranforma după bunul plac şi le poţi oferi unicitate. Dacă nu te pricepi la cusut, poţi foarte uşor să le duci la un croitor sau o cunoştinţă care să te ajute.

  1. Pur şi simplu le arunci la gunoi

Dacă ai haine care nu se mai pot purta, aici incluzând şi lenejeria intimă care nu e igienic să o poarte şi altcineva în afară de tine, le poţi arunca la gunoi. Chiar dacă de unele te desparţi greu, gândeşte-te că faci loc altor haine, care probabil te prind mai bine şi care îţi scot mai bine în evidenţă trăsăturile.

Nu zic că nu am şi eu haine pe care le ţin de ani de zile, probabil cu posibilitatea de a nu le mai purta niciodată. Dar sunt atâta de drăguţe încât chiar nu le pot da drumul.

Sunt curioasă tu ce faci cu hainele pe care nu le mai porţi. Aştept comentariile tale!

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *