logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Nume de copii la modă în 2015

Ne aflăm deja la jumătatea anului și avem o oarecare înțelegere legată de tendințele pe care părinții le urmăresc când dau nume copiilor lor. Dacă aștepți un copil și nu știi ce nume să îi dai, iată câteva dintre cele mai populare nume de copii din acest an.

Părinții din ziua de azi au tendința să se inspire din viața mondenă locală și internațională când aleg numele viitorului copil. Psihologii avertizează însă nevoia de a gândi numele viitorului copil, astfel încât acesta să se identifice cu el nu doar când este mic, ci și atunci când este adolescent sau adult. Spre exemplu, diminutivele pot să scadă din stima de sine a copilului tău, când acesta ajunge la maturitate.

Nume fetițe

Fetițele au nume tot mai exotice și mai interesante, însă se păstrează și câteva dintre numele clasice românești. Astfel, în top regăsim Serena, Alesia, Alisa, Izabella și Sofia, dar și Maria, Ana sau Daria. Numele sunt influențate de personaje de film, seriale, dar și celebrități, dar și de personaje Disney (Anna din Frozen). Alte nume populare în acest an sunt Ela, Ema, Ingrid, Olivia sau Miruna.

Nume băieți

La băieți a fost observată o tendință de a folosi nume influențate de cultura greacă. Astfel, Yanis (sau Ianis) este un nume foarte popular în ziua de azi. Din cultura occidentală, părinți se inspiră cu nume ca Noa (sau Noah), David, Lucas, Darius, dar părinții optează și pentru nume românești precum Matei, Alexandru, Tudor, Horia, Mihai sau Rareș.

Influențe din Italia, Franța, Spania sau Regatul Unit

Pentru că mulți români s-au mutat și au întemeiat o familie în țări precum Italia sau Spania, numele copiilor născuți acolo au influențe locale din acea zonă. Unii părinți fac asta pentru a-și ajuta copilul să se integreze mai ușor în acea zonă în viitor. Astfel, nume populare pentru băieți sunt Mattia, Tomas, Antonio, Angel sau Michele. Pentru fetițe, cele mai populare astfel de nume includ Lucia, Teresa, Rita sau Caterina.

Desigur, dacă tot nu te-ai hotărât sau nu știi ce sex va avea copilul tău, poți opta pentru un nume unisex precum Gabi, Alexis sau Teo.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.