Produsele pentru protecția solară

Odată cu începutul lunii iunie, sezonul estival poate fi declarat oficial început. În condițiile în care razele ultraviolete devin tot mai nocive pentru pielea noastră, iar riscul de a dezvolta cancer de piele crește, este tot mai necesar să folosim în mod repetat un produs cu protecție solară. Totodată, trebuie să fim conștienți că nu toate produsele de protecție solară sunt la fel, așa că te invit să descoperi ce produs cu SPF ți se potrivește cel mai bine și de ce.

Ce trebuie să știi despre produsele SPF

În primul rând, trebuie să înțelegi că SPF-ul nu are legătură cu bronzatul. Dacă porți un produs cu SPF mare, nu înseamnă că nu te mai bronzezi, înseamnă că nu te arzi. Totodată, nu trebuie să aplici produse cu factor de protecție solară doar atunci când mergi la plajă, ci oricând intri în contact cu soarele în mod direct sau reflectat pe o suprafață (asta înseamnă că te poți arde chiar și iarna în zăpadă, dacă zăpada reflectă razele soarelui și nu porți SPF).

În al doilea rând, produsele cu factor de protecție solară se împart în două categorii: fizice și chimice. Produsele cu SPF cu filtru chimic (în lista de ingrediente le găsești sub denumiri precum: PABA, Amiloxate, Octinoxate etc.) absorb razele UV. Acestea nu au miros sau culoare, de obicei, dar pot cauza diferite alergii pe pielea sensibilă. Produsele cu filtru fizic (Zinc Oxide, Titanium Dioxide etc.) blochează razele UV înainte ca acestea să intre în piele. Acestea sunt mai puțin probabile să cauzeze iritații sau alergii. Este foarte important ca, indiferent de produsul solar ales, să îl testezi pe o porțiune mică de piele înainte să îl folosești ca să te asiguri că nu reacționează pielea ta cu vreun ingredient. Mai important, ține minte că protecția solară trebuie aplicată cu 20 minute înainte de expunerea la soare, într-un strat gros.

Ce produse să alegi

Dacă ai pielea albă și sensibilă, îți recomand să alegi un spray cu protecție ridicată, pentru piele sensibilă. Astfel te vei bucura de protecție solară eficientă, iar riscul de a-ți irita pielea este foarte mic. Și pentru copii ți-aș recomanda (sau în special pentru ei) un SPF 50+, într-o loțiune formulată pentru pielea sensibilă, iar dacă micuțul tău nu are răbdare să între loțiunea în piele, protejează-l cu un spray colorat cu SPF sau un produs spumă. E important ca bebelușii să fie bine protejați de razele solare, așa că aplică un lapte cu SPF pentru față și corp.

Nu uita că indiferent de produsul aplicat, este necesar să îl reaplici odată ce ai intrat în apă sau te-ai șters cu prosopul (produsul poate fi rezistent la apă, dar nu e rezistent la prosop).

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.