logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Sfaturi despre cum să fii mai motivat

În perioada modernă, una dintre cele mai mari provocări pe care le înfruntăm zilnic este aceea de a nu ne lăsa doborâți de obstacolele și nereușitele pe care le întâmpinăm pe parcursul vieții. Cei care nu reușesc să treacă peste ele cad în depresie, una dintre cele mai comune afecțiuni pshice din prezent.

Încercările care pot să ne doboare psihicul apar încă din tinerețe. Ca studenți, ne confruntăm cu greutățile din timpul facultății și apoi cu stresul găsirii unui loc de muncă. Mai departe, viața profesională ne aruncă tot mai multe obstacole în cale, iar dacă nu știm să le gestionăm riscăm să fim copleșiți și sufocați de ele. Asta fără să mai vorbim despre greutățile din viața personală pe care le încercăm zilnic.

Iată mai jos câteva sfaturi despre cum să trecem peste aceste lucruri și cum să ne păstrăm atitudinea motivată și psihicul sănătos.

Să ne stabilim un program

Orice nu are un rol util în viața noastră ar trebui să fie eliminat, fie lucruri, activități sau chiar persoane. Trebuie să ne stabilim un program după care să funcționăm și pe care să îl facem cât mai eficient.

Să ne ferim de oamenii deprimanți

Nu trebuie să ne consumăm energia în relațiile cu oamenii care au nevoie constantă de sprijinul nostru moral și uită să ne răspundă cu același comportament. Cel mai indicat este să ne înconjurăm cu oameni pozitivi, care ne transmit și nouă din energia lor și în preajma cărora ne simțim bine.

Să gândim cât mai pozitiv

Mintea se poate dovedi a fi o armă deosebit de puternică, dacă învățăm cum să o folosim. Cu puțin efort, ne putem transforma pesimismul în optimism.

Să facem lucrurile care ne transmit fericire

Atunci când ne simțim nefericiți, este important să știm că starea  noastră depinde de noi și de atitudinea noastră. Putem, în cele mai multe cazuri, să schimbăm sau să renunțăm la lucrurile care ne fac nefericiți.

Pentru alte sfaturi și idei, vă așteptăm și pe voi cu sugestii în comentariile de mai jos.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *