Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Sfaturi practice pentru o bucătărie curată

Dacă nu aveţi timp şi chef să petreceţi prea mult timp în bucătărie, în special când vine vorba de curăţenia de după gătit, v-am pregătit câteva sfaturi practice care să vă ajute. Ideile de bază sunt simple: e cel mai bine să utilizaţi ingrediente naturale, pe care de multe ori s-ar putea să le aveţi la îndemână, fără să cheltuiţi prea mult pe detergenţi cu o mulţime de compuşi chimici.

Utilizați bicarbonat de sodiu pentru a curăța plăcile de ceramic. Pentru a curăța pardoseala sau gresia este indicat un amestec de bicarbonat de sodiu și apă. Se toarnă o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu în două litri de apă,  apoi frecați cu un mop sau cu un burete.

Pentru a curăța o tigaie din fontă, se adaugă 2 linguri de ulei și se pune pe aragaz la foc mediu. După ce vasul se încălzește, se adaugă 3 linguri de sare. Apoi, folosind un clește se şterge tigaia de jur împrejur cu un prosop de hârtie.

Podelele din lemn se curăţă cel mai uşor cu un amestec de nouă părți apă caldă la o parte oțet alb. Acesta este un truc ieftin  te va ajuta să ai podele impecabile fără ajutorul detergenţilor din comerţ şi doar cu ingrediente naturale.

Petele de pe pereţi sunt de două feluri. Cele pe bază de apă şi cele care au la bază ulei. Pentru cele care au la bază apă (inclusiv pete de vin sau muştar), cel mai indicat este să ştergeţi uşor cu un prosop de hârtie înmuiat în apă. Cele pe bază de ulei pot fi scoase cu un prosop înmuiat în puţin detergent de vase amestecat cu apă.

Ketchup-ul nu e doar pentru cartofi prăjiti. Pentru a elimina petele de pe tigăile din cupru sau alamă, înmuiaţi o cârpă moale în puţin ketchup şi frecaţi uşor. La final clătiţi cu apă caldă şi minunaţi-vă de noua utilitate a acestui sos.

Cum puteţi curăţa uşor o vază îngustă? Nimic mai simplu. Trebuie doar să o umpleţi cu apă până mai sus de jumătate şi să adăugaţi două comprimate de aspirină efervescentă.

Cuptorul cu microunde trebuie curăţat din nou? Nimic mai simplu. Puneţi o jumătate de cană de suc de lămâie în cuptor şi încălziţi-o timp de 3 minute. La final trebuie doar să ştergeţi uşor cu un prosop de hârtie.

Pentru a curăţa şi dezinfecta tocătoarele de lemn sau din plastic, lămâia ne vine din nou în ajutor. Acestea trebuie lăsate la înmuiat peste noapte într-un bol cu apă în care aţi stors o lămâie.

Voi ce alte trucuri pentru curăţat bucătăria cunoaşteţi şi pe care le-aţi pus deja în aplicare?

Cover - Sursă foto: freepik.com
Simona

Simona

Simona locuieşte în Cluj-Napoca şi lucrează în domeniul ONG. Îi place foarte mult să citească, să scrie şi să fie înconjurată de cărţi. Pe Simona o interesează tot ce ţine de dezvoltarea personală, îi plac proiectele faine, în special cele de voluntariat sau care au un impact social ridicat.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *