Search
Generic filters
Exact matches only

Ciuperci cu parmezan

Atunci când vrei să faci un mic dejun mai special, poți să te bazezi întotdeauna pe ciuperci. Sunt aspectuoase, delicioase, ușor de preparat și absolut savuroase. Pentru asta îți propun un mic dejun cu ciuperci coapte și parmezan. Rețeta este suficientă pentru patru porții așa că o poți savura cu familia.

Ingrediente:

500 g ciuperci champignon*
45 g unt
1 linguriță de pudră de usturoi amestecată cu sare
35 g parmezan ras
Piper după gust
Pătrunjel mărunțit

*Ciupercile trebuie să fie ferme și curate (adică fără lovituri sau puncte negre).

Mod de preparare:

Plasează grătarul de cuptor la mijlocul acestuia și pornește cuptorul la foc mare, pentru a-l preîncălzi.

Curăță și șterge ciupercile, apoi taie coada acestora, astfel încât să rămână la nivelul „pălăriei”. Pune ciupercile într-o tavă pentru copt, asigurându-te că partea cu coada e orientată în sus. Încearcă să așezi ciupercile cât mai apropiat posibil una de cealaltă, fără să ocupi mai mult de un rând în tavă (adică încearcă să le așezi în așa fel încât să nu se suprapună).

Topește untul și toarnă-l peste ciuperci, lăsându-l să se prelingă. Presară apoi pudra de usturoi peste acestea și, nu în ultimul rând, parmezanul ras.

Dă tava la copt pentru aproximativ 20 minute sau până când parmezanul e topit și marginile încep să devină ușor crocante.

Îndepărtează tava din cuptor când ciupercile sunt gata și presară pătrunjel și piper, iar dacă mai e nevoie, mai adaugă sare sau usturoi.

Așează ciupercile pe farfurii și servește-le calde, alături de un ou poșat sau ochiuri. O altă opțiune este să presari peste ele sos Hollandaise.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *