Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

8 ingrediente pentru brioșe delicioase de Crăciun

De-a lungul timpului, brioșele au reușit să se opună schimbărilor survenite și astfel să rămână un desert apreciat atât de cei mici cât și de cei mari. Întrucât există rețete diferite, ne-am gândit ca astăzi să venim cu una specială pentru Crăciun, astfel încât sărbătorile să fie petrecute într-un stil plăcut și delicios. Pentru acest lucru, trebuie să descoperim cele 8 ingrediente magice pe care să le folosim la brioșele înmiresmate cu care să îl așteptăm pe Moș Crăciun sub brad!

2 căni de făină albă

Pentru început, este important să facem rost de toate ingredientele necesare. Chiar dacă nu folosim făină integrală, cea albă are avantajul de a fi ușor de integrat în rețetă, fără recomandări ulterioare.

2 lingurițe de praf de copt

Cel de-al doilea ingredient este praful de copt care, în combinație cu întreaga compoziție, va reuși să crească brioșele și să le facă mult mai aspectuoase pentru așteptarea lui Moș Crăciun.

O jumătate de linguriță de sare

În ciuda faptului că vrem să îndulcim sărbătorile de iarnă, sarea este un ingredient fundamental pentru brioșele delicioase de Crăciun. Bineînțeles, nu este cazul să trecem în extrema opusă și să folosim mai multă sare decât este cazul, însă o jumătate de linguriță este cantitatea ideală pentru o rețetă delicioasă.

¾ măsuri dintr-o cană de zahăr

Brioșele delicioase pentru Crăciun nu pot fi dulci fără puțin zahăr (puțin mai mult). Pentru a ajunge la acel gust desăvârșit, trebuie să adăugăm ¾ de cană de zahăr.

O jumătate de cană de unt

Ingredientul care reușește să lege totul într-o compoziție lichidă și omogenă este untul. Înainte de a-l adăuga, este recomandat să fie ținut la temperatura camerei.

2 ouă

Încă de la bun început, ouăle sunt cele care constituie partea centrală a brioșelor și le fac consistente.

O cană de lapte

Ingredientul de bază al celor mici este laptele, motiv pentru care nu există nici un motiv să-l evităm.

O linguriță de esență de vanilie

Pentru a ajunge la gustul și mirosul așteptat, esența de vanilie este alegerea ideală în bucătărie.

Mod de preparare:

Cu scopul de a finaliza întreaga rețetă, vei avea nevoie de 45 de minute în care să îmbini toate cele 8 ingrediente pentru brioșele delicioase de Crăciun. Astfel, vom începe prin a încinge cuptorul la 190 de grade, urmând în acest timp să combinăm făina, praful de copt și sarea într-un bol de dimensiuni medii. Cu ajutorul unui al doilea bol, vom îmbina untul, zahărul și ouăle, pe care le vom dispune deasupra compoziției din primul bol. În acest moment amestecăm până când ajungem la un rezultat uniform, pe care îl vom turna în forme de brioșe. Rezultatul îl vom da la cuptor timp de 20 de minute, iar la final vom adăuga bomboane și frișcă, în acord cu dorințele și așteptările noastre de Crăciun.

Cover - Sursă foto: freepik.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *