Se întâmplă în fiecare dimineață. Când te trezești, respirația neplăcută îți invadează gura și nici nu mai vorbim de-un pupic pentru jumătatea ta! Desigur, primul lucru pe care trebuie să îl faci e să te speli pe dinți. Însă, există momente când nu e suficient să faci asta ca să beneficiezi de o respirație frumos mirositoare. Ca un mic ajutor, te poți folosi de anumite alimente care să te-ajute să îți menții o respirație frumos mirositoare pe parcursul zilei. Iată care sunt acestea:
Alimente echilibrate în grăsimi și proteine
Încearcă să incluzi în alimentația ta de la mic dejun alimente care să conțină grăsimi bune pentru organism și proteine. Grăsimile din alimente sunt descompuse în cetone și acestea fermentează în stomac provocând la rândul lor un miros neplăcut. Însă, în combinație cu proteinele și carbohidrații din alimentele sănătoase precum broccoli, morcovi sau cartofii dulci, promovează o respirație mai plăcută pe timp îndelungat.
Crănțăne mere, fructe și legume crocante
Merele, sau alte fructe și legume crocante precum tulpina de țelină sau morcovii, sunt perfecte pentru a-ți curăța dantura și a elimina eventualele mirosuri neplăcute din gură. Textura crocantă a acestora poate îndepărta restul de mâncare dintre dinți și bacteriile care se așează pe dinți. Practic, fructele și legumele crocante pot fi considerate ca o a doua periuță de dinți, comestibilă.
Bea suficientă apă
Unul dintre motivele cele mai des cauzatoare de respirație neplăcută dimineața este deshidratarea. Când ești deshidratat după o noapte în care nu ai consumat apă, nu poți produce suficientă salivă, iar fără aceasta, care are efect antimicrobian, bacteriile din gura ta se înmulțesc și cauzează mirosuri neplăcute. Asigură-te că bei suficientă apă pe parcursul zile, începând din momentul în care te trezești (bea un pahar de apă imediat după ce te trezești) și până în momentul în care te pui la somn (chiar înainte să te pui la somn, poți bea un pahar cu apă).
Mestecă frunze de mentă sau pătrunjel
Tot ce trebuie să faci e să te asiguri că la final să nu ai bucățele de frunze prinse între dinți pentru ca astfel să nu te trezești cu o altă problemă rușinoasă. De ce funcționează? Pentru că frunzele conțin clorofilă, care inhibă producerea de mirosuri sulfuroase (adică cele cauzate de bacteriile din gura ta).
Desigur, trebuie să ții minte că aceste metode nu înlocuiesc o igienă orală corespunzătoare, așa că asigură-te că îți periezi dinții de două ori pe zi, că folosești ață dentară pentru a curăța și zonele interdentare și că îți limpezești gura cu apă de gură.