Biscuiții sunt o gustare extrem de utilă când trebuie să iei micul dejun la pachet. Poți să arunci 2-3 într-o pungă sau o caserolă și să îi înfuleci în drum spre muncă. Pentru azi eu îți propun o rețetă de biscuiți savuroși cu cașcaval Cheddar și ardei iute.
Ingrediente:
175 g făină albă de grâu
45 g făină de mălai
45 g zahăr (3 linguri)
2 lingurițe praf de copt
1/2 linguriță sare
Puțin ardei cayenne pudră (foarte iute)
170 g cașcaval Cheddar răzuit
2 linguri de ardei iute proaspăt mărunțit (mai mult sau mai puțin în funcţie de cât de iute preferi)
200 ml (+ încă 2 linguri) smântână
Mod de preparare:
Începe prin a preîncălzi cuptorul la foc mare. Într-un vas mare amestecă făina albă cu făina de mălai, sarea, zahărul, pudra de ardei iute cayenne și praful de copt. Apoi adaugă aproape toată cantitatea de cașcaval (păstrează puțin ca să presari peste biscuiți înainte de a-i băga în cuptor) și ardeiul iute mărunțit. Formează cu mâna o gaură în mijlocul amestecului și toarnă smântâna. Asigură-te că ai mâinile curate și începe să frămânți ușor aluatul, până se combină ingredientele. Dacă mai ai nevoie de smântână, poți să mai adaugi.
După ce ai frământat aluatul întinde-l pe o suprafață plată și presărată cu puțină făină. Frământă-l încă puțin (doar de vreo 3-4 ori) și întinde-l cu un sucitor, până ajunge la o grosime de vreo 2-3 centimetri. Apoi cu un pahar mic sau o formă de biscuiți taie din aluat rondele. Aluatul rămas îl refaci și continui să faci rondele până rămâi fără aluat.
Așează biscuiții pe o tavă întinsă, tapetată cu hârtie de copt și unge-i puțin cu smântână. Presară apoi restul de cașcaval și dă-i la cuptor până se fac aurii (11-12 minute).