Biscuiții făcuți în casă sunt una dintre cele mai delicioase produse de patiserie pentru a-ți acompania cana de cafea în fiecare dimineață. Îți propun o rețetă simplă de biscuiți, pe care îi poți mânca așa sau pe care îi poți umple cu umplutura ta preferată, fie că vorbim de gem, Nutella sau cremă de brânză.
Ingrediente:
250 g făină
13 g praf de copt
Un sfert de linguriță de sare
56 g unt tăiat în cubulețe mici
180 ml lapte
Mod de preparare:
Într-un vas amestecă făina cu praful de copt și sarea. Apoi, încorporează untul cu mâna până când aluatul primește aspectul unor firimituri de pâine. Apoi adaugă laptele și, cu un tel sau o furculiță, încorporează-l până când se formează un aluat moale. Ai grijă însă să nu amesteci prea mult. Pune aluatul într-o tavă pentru cuptor și, cu mâinile pudrate cu făină, întinde-l până când îl formezi într-un pătrat. Folosește-te de un cuțit pentru a crea 12 biscuiți din acel aluat, însă doar trasează forma acestora, nu îi tăia de tot. Pune tava în cuptorul preîncălzit pentru 15-20 minute sau până când biscuiții se roșesc. Transferă-i apoi pe o farfurie și permite-le să se răcească pentru aproximativ 10 minute.
Partea bună la acești biscuiți este că nu durează foarte mult să îi faci, astfel că poți să îi prepari dimineața și să îi mănânci calzi, alături de cafea sau ceai. Partea și mai pună e că poți alege între a-i mânca dulci, alături de cremă de ciocolată, vanilie, miere sau gem de fructe sau poți opta pentru varianta sărată, cu cremă de brânză, verdețuri. În plus, dacă îi preferi sărați, poți răzui puțin cașcaval peste ei înainte să îi dai la cuptor pentru a le da o aromă delicioasă.