logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Bol de pâine pentru mic dejun

Știu că nu sunt singura care ar vrea să nu mai fie nevoie să spăl atâtea vase după ce fac micul dejun, în fiecare dimineață. Când faci ca bolul să fie și el comestibil, din pâine, sigur scapi de câteva vase de spălat. Iată despre ce vorbesc mai exact:

Ingrediente*:

chifle mari
Ciuperci mărunțite
Cașcaval ras
Ouă
Sare și piper
Șuncă mărunțită
Legume la alegere
*nu am specificat nicio cantitate la ingrediente pentru că toate depind de gusturile tale. Poți opta să faci 1, 2 sau 3 boluri comestibile, poți opta să pui mai mult cașcaval și mai puține ciuperci (sau deloc, dacă nu-ți plac) și așa mai departe.

Mod de preparare:

Primul lucru pe care trebuie să îl faci (ca de obicei) este să îți pornești cuptorul, ca acesta să se încălzească în timp ce tu pregătești totul. Opțional, înainte să te-apuci de asamblat, poți prăji puțin șunca (sau bacon) într-o tigaie.

Ia chiflele și taie un capac mic din fiecare. Scobește apoi miezul și îndepărtează-l, cât de mult posibil. Trebuie să faci în așa fel încât coaja chiflei să devină un bol pentru restul ingredientelor. Pune cochilia de chiflă pe o tavă, adaugă în straturi cașcaval, ciuperci, legume și șuncă. Apoi sparge cu grijă un ou peste acestea și în final mai presară cașcaval ras. Nu uita să asezonezi totul cu sare și piper după gust.

Dă totul la cuptor pentru aproximativ 20 minute, până când vezi că albușul s-a albit și închegat complet, iar gălbenușul începe să se închege însă încă e moale. Scoate din cuptor și servește cu avocado sau legume proaspete!

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.