logo
Generic filters
Exact matches only

Brioșe cu legume (de post)

Săptămâna Mare, cea de dinaintea sărbătorilor pascale este ultima din Postul Paștelui, motiv pentru care mulți creștini se străduiesc ca, măcar atunci, să renunțe la carne și produse animale. Din această cauză, îți propun o rețetă perfectă pentru această perioadă, deoarece preparatul poate fi consumat pe parcursul a mai multor zile, iar asta e ideal atunci când încerci să jonglezi un job cu pregătirile pentru sărbători. Brioșele pe care ți le propun azi au în compoziție legume, fiind o opțiune delicioasă atât în perioada postului, cât și în afara acestuia.

Ingrediente:

300 g făină
100 g făină albă de porumb
2 linguri de bicarbonat de sodiu
4 lingurițe de praf de copt
2 lingurițe de praf de chili
2 lingurițe de oregano uscat
2 lingurițe de sare
75 g morcov răzuit
200 g roșii, tăiate cubulețe
100 g țelină Apio mărunțită
1 cățel de usturoi, presat
300 ml bulion (sau roșii pasate)
60 ml ulei de măsline
Piper măcinat după gust

Mod de preparare:

Începe prin a porni cuptorul, la foc mare, pentru a-l încălzi. Unge forma pentru brioșe cu ulei sau pune hârtiuțe pentru brioșe în fiecare cupă.

Pentru a face aluatul, amestecă făina albă și cea de porumb cu bicarbonatul de sodiu, praful de copt, pudra de chili, oregano și sare, cu un tel, într-un bol. După ce ai obținut un amestec omogen, încorporează, pe rând, legumele (morcovii, roșiile, țelina și usturoiul).

Separat, amestecă sosul de roșii cu uleiul de măsline. Mai apoi, toarnă sosul peste amestecul cu făina și omogenizează compoziția, având grijă să nu amesteci mai mult decât este necesar.

Ultimul pas este să torni aluatul în tavă, folosindu-te de o lingură sau de o lingură pentru globurile de înghețată. Ai grijă să nu pui prea mult aluat în forme, pentru că acesta va crește oricum în timpul coacerii. Nu vrei să curgă peste tavă. După ce ai umplut toate cele 12 cupe ale tăvii, poți pune aluatul în cuptor. Lasă brioșele să se coacă pentru aproximativ 15 minute, însă îți poți da seama când acestea sunt gata după culoarea roșiatică pe care o prind sau după testul cu scobitoarea.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *