Brioșe XXL cu ou și bacon

Aceste brioșe par ca orice altă brioșă din exterior, însă în interiorul său se ascunde o mică surpriză – un ou întreg. Motivul pentru care acestea sunt XXL e de fapt chiar acel ou. Ține minte că ai nevoie de o tavă de brioșe mari, tava normală pentru brioșe nu e suficient de adâncă încât să încapă aluatul de brioșe și oul la un loc. Așadar caută o tavă de brioșe mare, sau optează pentru vase individuale de copt (precum cele pentru sufleu, numite ramekin). Din această cantitate de ingrediente ar trebui să îți iasă 4 astfel de brioșe.

Ingrediente:

120 g bacon mărunțit
100 g ceapă mărunțită (de preferat ceapă verde sau ceapă eșalotă)
120 g cașcaval Cheddar ras (sau orice alt cașcaval care se topește)
160 g făină
1 linguriță praf de copt
Un sfert linguriță bicarbonat de sodiu
120 ml lapte bătut (poate fi înlocuit cu 120 ml lapte +o jumătate linguriță oțet)
O jumătate linguriță sare
5 lingurițe smântână
2 linguri ulei sau unt topit
1 ou + 4 ouă
1 lingură unt topit (pentru uns la final)

Mod de preparare:

Începe prin a prăji bucățile de bacon până când acestea devin ușor maronii, apoi pune-le pe un prosop de hârtie pentru a elimina surplusul de grăsime. În același timp, asigură-te că ai pornit cuptorul pentru ca acesta să se încălzească și că ai uns tava de brioșe cu ulei sau unt.

Într-un vas mediu, adaugă făina, praful de copt și bicarbonatul de sodiu și amestecă-le bine. Separat, amestecă, cu un tel, un ou, împreună cu laptele bătut, sarea, cele 2 linguri de ulei și smântâna. Ulterior, combină ingredientele umede cu cele uscate, cu grijă să nu amesteci prea mult. E momentul să încorporezi și ceapa mărunțită, cașcavalul raș și bucățile de bacon, cu o lingură de lemn sau o spatulă, împăturindu-le ușor în restul compoziției.

Toarnă o parte din aluat în cele 4 spații pentru brioșe și bate puțin tava de masă pentru ca aluatul să se așeze. Cu o lingură, fă o mică gaură în centrul fiecărei brioșe și sparge câte un ou în fiecare dintre acestea. Apoi, cu restul de aluat acoperă ouăle, având grijă să nu se spargă gălbenușul. Unge fiecare brioșă cu puțin unt topit, apoi dă-le la cuptor pentru aproximativ 20 de minute sau până când acestea capătă o culoare roșiatică. Scoate-le din cuptor când acestea sunt gata și permite-le 5 minute să se răcească înainte să le scoți din tavă.

Aceste brioșe sunt perfecte pentru diminețile în care te grăbești și ai nevoie de un mic dejun pe fugă. Le poți păstra în frigider până la 4 zile, iar când trebuie să mănânci, tot ce trebuie să faci e să o pui puțin în cuptorul cu microunde să se încălzească.

Comentarii

Please enter your name here
Please enter your comment!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Aflați cum sunt procesate comentariile dumneavoastră.