Search
Generic filters
Exact matches only

Cele mai scumpe meniuri de mic dejun din lume

Micul dejun poate fi o masă luxuriantă dacă ești dispus să scoți ceva mai mulți bănuți din buzunar. Dacă ești curios care sunt cele mai scumpe preparate de mic dejun din lume, citeşte în continuare:

Clătite cu caviar și homar, $1330

pancake-stack

Sursa foto: Smartycents

Dacă vrei să iei micul dejun undeva „mai aproape” de casă, călătorește în Manchester, Regatul Unit, unde poți găsi cea mai scumpă clătită americană din lume. Valorează $1330 pentru că are homar, caviar, trufe și sos Hollandaise cu cea mai scumpă șampanie, Don Perignon Rose. A fost creată de Chef Matthew Downes, pentru un restaurant de 5 stele, numit Opus.

Bufet cu caviar, $1112
fm3c3758

Sursa foto: Forbes

În cea mai înaltă clădire de pe Peninsula Macau, hotelul Altira Macau, poți găsi un mic dejun cu 4 feluri de mâncare, a cărui vedetă este o conservă de 30 grame de caviar Beluga, o specie de sturion pe cale de dispariție. Conserva vine servită pe gheață alături de diferite garnituri incluzând ouă, praz sau altele. Pe lângă asta meniul mai conține și o farfurie cu fructe, ouă benedict cu somon afumat Balik sau carne de vită Wagyu Australian, un coș cu produse de patiserie, muesli, cafea, suc proaspăt de fructe și o sticlă de șampanie Dom Perignon Vintage 2002.

Omletă cu caviar, $1000
normas-lobster-frittata-ww

Sursa foto: Facebook Norma’s

Un restaurant din SUA, Norma’s, a stabilit recordul pentru cea mai scumpă omletă din lume, potrivit Guinnes World Book of Records. Ce anume face ca omleta să valoreze o mie de dolari sunt cele aproape 300 grame de caviar care sunt adăugate preparatului. Desigur, dacă nu-ți permiți omleta de $1000 poți comanda frățiorul mai mic de $100, care conține doar 28 grame de caviar. Pe lângă caviar omleta mai conține și homar, care este la rândul lui un aliment scump.

Bagel cu aur, $1000
bagel

Sursa foto: Smartycents

Un bagel e un fel de pâine densă, făcută în formă de gogoașă și în mod normal nu ar trebui să coste mai mult de câțiva dolari. Nu este cazul și în hotelul Westin din New York City, unde au oferit opțiunea să savurezi un bagel cu cremă de brânză și trufe albe și… bucăți de aur. Acest preparat a fost disponibil o perioadă limitată de timp, pentru a strânge bani pentru studenții bursieri ai unei școli culinare.

The Burger Bling, $256
bacon-sammie

Sursa foto: Smartycents

Ultimul de pe listă e unul mai „ieftin” atingând doar pragul de $250. Este vorba de un burger de mic dejun, servit în Tangberrys Coffee House din Marea Britanie, care conține o folie de aur, ulei de trufe negre, șofran și o specialitate rară de bacon. Tot profitul pe care restaurantul îl câștiga din acest burger era donat unei asociații non profit din Swaziland, care ajută copiii să beneficieze de educație socială și rugby, dar și la Asociația de locuri de muncă din UK, care ajută veteranii de război să se reintegreze în viața civilă. Din păcate, restaurantul nu mai este deschis.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *