Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Atunci când te gândești la micul dejun, în mod normal te gândești la alimentele clasice de mic dejun: cereale cu lapte, ouă ochiuri, bacon sau pâine prăjită. Însă, de cele mai multe ori aceste alimente nu sunt suficient de nutritive, astfel încât să nu fii tentat să întinzi mâna după o gustare nesănătoasă între mic dejun și prânz. Dar cine a zis că acestea sunt singurele alimente pe care le poți mânca la micul dejun

Ce înseamnă cina la micul dejun?

Presupun că nu o dată s-a întâmplat să gătești ceva pentru cină și să îți rămână mâncare și pentru a doua zi. De ce să nu continui să mănânci resturile respective la micul dejun? Ideea e una bună, în special dacă îți place să mănânci sănătos. Când alegi să consumi rețete de cină la micul dejun, optează pentru cele bogate în proteine, precum peștele, carnea și nucile. Iar dacă seara mănânci o supă cremă de linte, nu există niciun motiv pentru care să nu poți face asta și dimineața următoare (lintea conține și ea o cantitate importantă de proteine).

De ce se consumă anumite alimente doar la micul dejun?

Preferințele oamenilor în materie de mâncare se schimbă la fel cum se schimbă și forma ideală a corpului. De fapt, cele două concepte sunt legate unul de celălalt. În trecut, când cei care erau mai plinuți erau considerați „sănătoși”, micul dejun era unul bogat, având până la 5 feluri de mâncare. Cu timpul însă nevoile corpului s-au schimbat și așa și micul dejun. Adevărul e că nu există o clasificare clară a mâncărurilor pentru micul dejun, ci, mai degrabă, o preferință, în funcție de trendurile vremii. De aceea, poți consuma orice anume dorești la micul dejun, fără să te gândești dacă e un aliment acceptat sau nu.

De ce ai consuma resturi de mâncare de la cină?

Pentru că economisești timp, nu faci risipă de alimente aruncând ceea ce nu ai mâncat seara trecută și, în plus, pentru că îți poate oferi o varietate mult mai mare de consum. Iar dacă nu îți place să faci asta, poți opta pentru refolosirea mâncării de la cină pentru reinventarea unui mic dejun. De exemplu, dacă aseară ai mâncat pui la rotisor, în dimineața asta ai opțiunea de a mărunți carnea de pui rămasă și de a-ți face o omletă cu ea sau un sandviș de mic dejun cu carne de pui, ou și avocado. Nu că sună bine?

Tu de câte ori mănânci cina la micul dejun?

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *