Search
Generic filters
Exact matches only

Dulciuri pentru masa de Crăciun

Dulciurile nu ar trebui să lipsească de pe nicio masă festivă de Crăciun. Cred că dulceaţa Crăciunului este dată şi de aromele deosebite şi gustul dulce şi parfumat al cozonacilor, plăcintelor şi dulciurilor de toate felurile care se găsesc sub formă de bomboane în brad sau sub acesta. Combinate cu mirosul irezistibil al răşinei de brad formează atmosfera ideală în care oricine s-ar simţi minunat.

În timp ce gospodinele experimentate aleg să prepare de Crăciun reţete care mai de care mai sofisticate şi mai apetisante, există şi persoane mai ocupate, care se gândesc cum ar putea cu puţină energie, puţine ingrediente şi în timp scurt să reuşească să pună pe masa de Crăciun dulciuri tentante.

Din fericire există soluţii. Nenumărate soluţii. Sunt foarte multe reţete de dulciuri rapide pe care le puteţi pregăti pentru masa de Crăciun. Veţi găsi pe internet o varietate impresionantă de asemenea reţete culinare, care mai de care atractive.

Dar, iată că un ghid rapid va poate ajută în alegerea celor mai potrivite dulciuri rapide pentru masa de Crăciun.

Cozonacii. Nu ar trebui să lipsească de Crăciun. Dacă nu doriţi să-i cumpăraţi din supermarket, puteţi să-i pregătiţi chiar la dumneavoastră acasă. Chiar dacă la prima vedere poate părea că este foarte greu să faci cozonaci, lucrurile nu stau chiar aşa. Există o sumedenie de reţete rapide pentru cozonaci. Ar trebui să le încercaţi şi sigur nu veţi regreta.

Tartele sau cheesecake-urile. Acestea sunt foarte rapid de preparat, ba în unele cazuri nici nu este nevoie să încingeţi cuptorul, căci toate ingredientele se prepară la rece în doar câteva minute.

Salată de fructe. Ce poate fi mai rapid decât să tai cuburi nişte fructe diverse, să le amesteci cu frişcă, miere şi opţional cu cogniac? Rezultatul: un desert super rapid şi foarte sănătos.

Fursecuri şi turtă dulce. Sunt rapid de pregătit pentru că nu necesită timp pentru a lasă aluatul la crescut. Pur şi simplu amestecaţi ingredientele, puneţi praf de copt, le tăiaţi după preferinţe, le puteţi glazură pentru un aspect mai interesant şi le puneţi în cuptor. Atât.

Brioşe sau checuri. La fel, sunt extrem de rapid de realizat. La brioşe puteţi alege dintr-o varietate impresionantă şi vă puteţi orienta după ingredientele pe care le aveţi deja în casă. Formaţi un aluat destul de moale în care adăugaţi bucăţi de fructe sau de ciocolată, turnaţi în forme şi daţi la cuptor. Sunt foarte bune, le puteţi împărţi chiar şi colindătorilor.

Cornuleţe, trufe sau bomboane rapide. Pot fi cu nucă, cu scorţişoară, miere, praline etc. Ţine doar de imaginaţia fiecăruia.

Colăcei dulci. Sunt foarte uşor de pregătit şi puteţi să le daţi colindătorilor.

Având în vedere că unele dulciuri ca cele prezentate mai sus sunt atât de uşor de preparat, cu siguranţă nu ar trebui să lipsească de pe nicio masă de Crăciun, mai ales dacă iubiţi Crăciunul cu gust dulce şi parfum îmbătător de brad, cald, portocale şi scorţişoară.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *