Search
Generic filters
Exact matches only

Frittata cu pui, rucola și ciuperci

Atunci când trebuie să prepare o mâncare rapidă, pentru mai multe personae și să folosești doar ingredientele pe care le ai în casă, frittata italiană este cu sigurață preparatul pe care trebuie să îl alegi. De fapt, acesta poate fi făcută cu orice ingredient prefer, iar italienii obișnuiesc, uneori, să prepare o frittata cu resturi de alimente folosite la alte preparate (de exemplu o bucată dintr-un ardei, cateva frunze de rucola, mezeluri, parmesan etc). Aceasta poate conține legume, brânzeturi, carne și ouă. Poate fi consumată atât caldă, cât și rece. Mai mult, se păstrează foarte bine la frigider putând fi savurată în orice moment al zilei sau chiar a doua zi, la birou!

Ingrediente:

300 g piept de pui
100 g rucola
100 g ciuperci
100 g parmezan proaspăt răzuit
8 ouă
O ceapă mică tăiată mărunt
3 căței de usturoi dați pe răzătoare
3 linguri de ulei de măsline
Sare, piper, busuioc, oregano după gust (sau alte condimente preferate)
Unt pentru uns tava

Mod de preparare:

Începe prin a porni cuptorul, pentru ca acesta să se încălzească. Apoi, unge cu unt o tigaie din fontă (care poate fi băgată în cuptor) sau o formă rotunda pentru tarte. Într-o altă tigaie, pune uleiul de măsline la încins, iar apoi călește în el ceapa și usturoiul, amestecând des, pentru a nu se arde (în cazul în care usturoiul se arde, acesta va deveni amar). Când ceapa începe să se călească, poți adăuga în tigaie și pieptul de pui, pe care l-ai tăiat fâșii subțiri și condimentează totul cu sare, piper, oregano și busuioc. După ce puiul începe să se fragezească, e momentul să pui ciupercile tăiate fâșii, în amestec. Permite-le să se călească și acestea. Nu în ultimul rând, vom adăuga frunzele de rucola. Deși pare multă la început, ea va scădea foarte mult. Lasă totul la foc mic 5-6 minute, timp în care poți începe să bați ouăle cu parmezanul și să condimentezi totul după gust.

Odată ce toate ingredientele au fost pregătite, poți amesteca ciupercile, rucola și carnea de pui cu ouăle (dar atenție, nu în tigaie și nu pe foc). După ce toate ingredientele s-au combinat, toarnă toată compoziția în tava unsă cu unt, urmând să dai totul la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, sau până când ouăle s-au închegat.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

devtalks

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *