Search
Generic filters
Exact matches only

Mic dejun copt, cu broccoli și pui

Broccoli și puiul merg delicios împreună, iar rețeta de mic dejun pe care urmează să ți-o propun le îmbină atât de armonios încât pun pariu că salivezi doar citind-o. Trebuie să o încerci și tu! Pentru că rețeta face 8 porții, îți sugerez să o pregătești într-o după amiază și apoi te poți bucura de micul dejun pe mai multe zile, alături de membrii familiei tale!

Ingrediente:

300 g carne de pui, fiartă
1 ceapă medie, tocată
50 g ardei roșu, mărunțit
250 g broccoli (fie congelat, fie proaspăt)
8 ouă
2 căni lapte
125 g făină albă
30 g parmezan ras
3/4 dintr-o linguriță de sare
3/4 dintr-o linguriță de busuioc uscat
O jumătate linguriță de piper
120 g cașcaval cheddar ras

Mod de preparare:

Începe prin a preîncălzi cuptorul la foc mare și apoi unge un vas termorezistent cu ulei. Presară puiul, ceapa, ardeiul și broccoli în tavă.

Separat, sparge ouăle și bate-le cu o furculiță. Apoi amestecă-le cu condimentele, parmezanul ras, făina și laptele. După ce le-ai amestecat bine, toarnă totul în tavă peste pui. Dă totul la cuptor pentru 20-25 minute sau până când trece testul cu scobitoarea (atunci când o scobitoare, sau chiar cuțitul, iese curat din preparat).

Când e gata, presară cașcavalul peste și mai dă totul la cuptor pentru încă aproximativ 5 minute, pentru ca și acesta să se topească și să ofere mâncării acea culoare rumenă apetisantă.

Dacă vrei să mănânci imediat, permite-i câteva minute (aproximativ 5) să stea, să te asiguri că oul e complet gătit. Dacă nu intenționezi să îl consumi imediat acoperă tava cu o folie de aluminiu și păstreaz-o la frigider.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *