logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Micul dejun în Columbia

Columbia se numără printre țările care se pot lăuda cu tradiții alimentare bogate și foarte diverse, având foarte multe rețete împărțite pe regiuni care încântă papilele gustative ale localnicilor, dar mai ales ale turiștilor.

Una dintre cele mai des întâlnite preparate este gătită cu lapte, praz și brânză, după cum se poate observa în imagine.  Acest preparat se întâlnește cel mai adesea în regiunea Cundinamarca.

Printre alte preparate faimoase columbiene mai găsim și ”Calentado”. În traducere liberă acest cuvânt înseamnă ”încălzit” și este un mic dejun tradițional care a luat naștere în regiunea Andean. Este un preparat des întâlnit în orice restaurant cu specific columbian din lume. Este compus, în principal din fasole, orez, ouă și carne de vită la grătar, alături de o cană de ciocolată caldă.

Capitala Columbiei, Bogota, are și ea propriul preparat tradițional. Acesta se numește ”Changua” și constă într-un fel de supă de ouă, foarte apreciată printre localnici. Rețeta exactă a acestui preparat însă nu este foarte bine cunoscută de străini.

În ceea ce privește băuturile de la micul dejun, columbienii sunt vestiți pentru cafeaua lor delicioasă, dar și sucurile de fructe sunt des întâlnite.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *