Search
Generic filters
Exact matches only

Micul dejun în Costa Rica

Micul dejun tradițional în Costa Rica nu este complet fără binecunoscutul ”Gallo Pinto”. Este făcut din fasole neagră, orez, cremă de brânză, salsa și tortilla de porumb. Arată delicios, iar gustul său este pe măsură, fiind savurat cu plăcere mai ales de turiștii care ajung pentru prima dată pe aceste meleaguri exotice.

Costa Rica este cunoscută și pentru mulțimea de fructe exotice și legume delicioase care cresc pe suprafața țării. Alte preparate tradiționale costaricane mai sunt următoarele:

”Casado” – cunoscut și sub denumirea de ”Comida Tipica” este, alături de ”Gallo Pinto”, unul dintre cele mai comune preparate ale acestei țări. Spre deosebire de aceasta din urmă însă, ”Casado” este întâlnit și la prânz, chiar și cină, nu doar la micul dejun. Este compus din fasole, orez, ardei iute răzuit, ceapă. Salată, roșii, morcovi și carne de pui, pește, porc sau vită, după alegere.

”Ceviche” – este un alt preparat popular care constă din pește crud marinat în suc de citrice și acompaniat de condimente și legume mărunțite. Localnicii pregătesc ”ceviche” cu bibanul alb de mare gătit cu coriandru, usturoi, ardei iute, ceapă și țelină. Acest preparat poate fi găsit deseori în restaurante.

În ceea ce privește băuturile, cea mai des întâlnită este cafeaua pentru adulți și sucul de fructe pentru copii.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *