logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Micul dejun în Cuba

Având o istorie bogată, Cuba are câteva influențe culinare interesante. Printre acestea se numără influențe spaniole și portugheze (de la coloniștii din aceste nații), influențe africane (de la sclavii pe care coloniștii i-au adus) și influențe caraibiene.

Rezultatul acestor influențe atât de diferite a dat naștere unei gastronomii unice, intens aromată, care nu este prea picantă. Printre cele mai comune alimente din bucătăria cubaneză se numără boabele de fasole roșie și neagră și orezul. Deși sunt elemente comune pe întreg teritoriul țării, există diferite metode de a le prefera (împreună sau separat), în funcție de regiuni. Indiferent de regiune însă, cubanezilor le place să își gătească mâncarea cu multă răbdare, într-un timp mai îndelungat. Așa că, dacă vrei să guști preparate autentice cubaneze, încearcă să nu optezi pentru cele care se prepară în câteva minute. Vorbind despre aceste preparate, cele mai importante condimente folosite în pregătirea acestora sunt usturoiul, oregano, chimionul sau frunzele de dafin.

Printre alimentele cele mai comune la micul dejun se numără cafeaua cubaneză, care este una extrem de tare, alături de lapte cald și zahăr, pâine cubaneză prăjită pe grătar și unsă cu unt (numită tostada), iar mai apoi, un bol cu fructe tropicale precum mango, papaya, pepeni și mammey.

Cafeaua este servită fierbinte, sub formă de espresso, iar într-o cană, alături de aceasta, este pus lapte cald, pe care consumatorul îl adaugă singur în ceașca de cafea. Tot el adaugă și cantitatea dorită de zahăr. De multe ori, datorită stării economice a țării, laptele proaspăt este înlocuit cu lapte praf sau chiar lapte din soia.

Felul unic al cubanezilor de a servi micul dejun constă în introducerea pâinii în cafeaua cu lapte. Pâinea cubaneză are o aromă distinctă, care este completată extrem de bine de gustul puternic al cafelei.

În funcție de rațiile care le sunt oferite de către guvernul comunist, micul dejun cubanez mai poate avea în compoziția sa ouă făcute ochiuri sau omlete, alături de șuncă, bacon sau cartofi.

Pe de altă parte, dacă vizitezi un restaurant cu specific cubanez, vei avea opțiunea să servești toate aceste preparate într-un meniu special de mic dejun sau să îți alegi doar acele preparate pe care ți le dorești, din meniul standard al restaurantului.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.