Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
Mic dejun în Turcia
Mic dejun în Turcia

Țară relativ aproape de România, Turcia este plină de tradiții culturale, alimentare și sociale foarte captivante. Turiștii care ajung în Turcia se întorc deseori cu povești frumoase despre obiceiurile locuitorilor și despre lucrurile minunate pe care le-au văzut.

Micul dejun tradițional în Turcia este de regulă compus din varietăți precum brânză, unt, măsline, ouă, roșii, castraveți, gem, miere și carne picantă. Există o multitudine de feluri de a pregăti aceste ingrediente, astfel încât nu vom trece prin ele aici.

Atunci când vine vorba de micul dejun, turcii preferă întotdeauna ceaiul, în ciuda faptului că Turcia este faimoasă pentru cafeaua sa extraordinară. Localnicii însă preferă ceaiul la masa de dimineață și cafeaua pe parcursul zilei sau dimineața mai târziu.

Cel mai des întâlnit tip de pâine este pâinea albă, chiar dacă în ultimii ani s-a răspândit destul de mult și pâinea integrală, din dorința de a mânca mai sănătos.

Un preparat specific turcesc, savurat de cei cărora le place gustul picant, este ”sucuk”. Acesta este un cârnaț uscat gătit cu ouă prăjite, carne de vită, usturoi și o varietate de condimente picante care îi dau un gust pur și simplu delicios.

În orașele mari din Turcia, precum Istanbulul, turiștii pot lua micul dejun aproape la orice cafeterie sau magazin cu produse de patiserie, pe lângă restaurante.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *