French toast este o preferată a americanilor la micul dejun și se referă la pâinea îmbibată într-un amestec de lapte și ouă și apoi prăjită. Azi îți povestesc despre o rețetă de pâine french toast, umplută cu un amestec delicios de banane și nuci.
Ingrediente:
3 banane feliate subțire
1 linguri miere
100 g nuci mărunțite (poți opta pentru nuci simple sau nuci pecan)
4 felii de pâine albă
4 ouă
170 ml lapte
O bucățică de unt (în funcție de cât ai nevoie)
1 iaurt grecesc natural
Zahăr pudră
Mod de preparare:
Amestecă feliile de banane cu mierea și nucile și împarte amestecul în mod egal între două felii de pâine, lăsând puțin spațiu pe marginile pâinii. Apoi acoperă cu celelalte două felii de pâine.
Încălzește o tigaie la foc moderat. Sparge ouăle într-un bol și amestecă-le cu laptele. Scufundă sandwich-urile făcute în amestec. Pune unt la topit în tigaie și apoi pune sandwich-ul la prăjit pentru 2-3 minute pe fiecare parte, până primește o culoare aurie. Presară zahăr pudră și servește-le cu iaurt grecesc.
E un mic dejun simplu și ușor de făcut, perfect pentru diminețile când trebuie să le oferi copiilor tăi un mic dejun rapid și bun înainte să îi duci spre școală.