logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Waffe cu banane și nuci (de post)

Rețetele vegane sunt în trend, iar în timpul postului, acestea devin și mai căutate, datorită faptului că se pliază foarte bine pe restricțiile impuse de modul ortodox de a posti. Pentru că astăzi intrăm în Postul Paștelui Ortodox, îți propun o astfel de rețetă vegană, mai exact, o rețetă de waffe cu banane și nuci. Acestea sunt ușor de preparat și pot fi consumate cu o varietate de toppinguri și fructe.

Ingrediente:

2 banane mai mici
150 ml de apă minerală carbogazoasă
120-150 g de făină
1 vârf de cuțit de praf de copt
1 plic de zahăr vanilat
1 lingură de zahăr
1 praf de sare
4 linguri de ulei
2 linguri cu vârf de nuci tocate cu cuțitul
Topping: felii de banane, nuci tocate, miere de albine sau sirop de arțar

Mod de preparare:

Primul lucru pe care îl vei face este să decojești bananele și să le transformi într-un piure. Poți face asta folosindu-te de blenderul de mână sau chiar cu o furculiță. După ce ai făcut asta, poți adăuga apa minerală carbogazoasă, care va face multă spumă. Apoi, adaugă făina, pe care ai amestecat-o în prealabil  cu praful de copt, sarea, zahărul, zahărul vanilat, uleiul și nucile.

Folosindu-te de un tel, amestecă toate ingredientele la un loc, până când obții o compoziție omogenă. Aceasta trebuie să fie mai dens decât aluatul de clătite, însă dacă este prea gros, poți adăuga încă puțină apă minerală. Dacă, dimpotrivă, compoziția este prea subțire, îți recomand să mai adaugi puțină făină.

Dacă ai un aparat electric pentru waffe, acum este timpul să îl pornești. Pe de altă parte, dacă ai forme pentru waffe de pus în tigaie, sau vrei să le faci ca și clătitele americane (fără modelul de waffe), poți face și asta. În acest caz, însă, încinge tigaia pe care o vei folosi. După ce s-a încins, unge-o cu o pensulă înmuiată în ulei, pe toate părțile. Pentru a forma waffele, folosește-te de o lingură pentru a pune aluat în formă sau în tigaie. Așteaptă până când fiecare waffă capătă o culoare roșiatică, rumenă. Acest proces durează, în medie, 3 – 5 minute (în funcție de modalitatea în care ai ales să coci waffele, în tigaie sau în presă).

Poți să servești aceste waffe atât calde, cât și reci, însă sunt mult mai delicioase atunci când sunt proaspăt făcute. Pentru a le orna te poți folosi de felii de banane, bucăți de nuci, sirop de arțar, miere, zahăr pudră sau frișcă vegetală.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *