logo
Generic filters
Exact matches only

10 trucuri de hairstyling pe care trebuie să le știi

Părul tău trebuie să arate impecabil ori de câte ori ieși în oraș, însă nu de fiecare dată trebuie să te chinui să obții rezultatul perfect. Vin în ajutorul tău cu câteva trucuri care să te ajute să obții coafuri stilizate și exact așa cum ți le dorești, cu ajutorul unor trucuri.

Folosești agrafele greșit

agrafeSursa foto: © Brighton

Dacă te chinui să îți prinzi părul cu agrafe și tot nu obții susținerea pe care ți-o dorești de la acestea, e posibil ca acest lucru să se întâmple din cauză că îți folosești agrafele incorect. Întoarce agrafele cu partea ondulată înspre scalp atunci când le folosești, pentru a le folosi corect.

Agrafe lipicioase

agrafa fixativSursa foto: Quality Services

Dacă problema ta nu e cum folosești agrafele, ci faptul că acestea îți alunecă din păr, rezolvarea e una și mai simplă. Pune-le pe toate cele care intenționezi să le folosești pe un șervețel și pulverizează peste ele fixativ sau șampon uscat și asigură-te că sunt acoperite în totalitate de acestea. Acum poți să le folosești fără să îți alunece.

Folosește agrafele ca decorațiuni

accesoriu graficSursa foto: Byrdie

Principala tendință a femeilor e ca atunci când folosesc agrafe de păr, acestea să fie ascunse și camuflate. Însă nu e necesar să fie așa. Poți opta să faci un accesoriu grafic din agrafele tale, astfel obținând susținerea șuvițelor respective și un accent chic.

 

Fixează-ți coafura cu aer rece

femeie-usca-parul_Sursa foto: © 2mmedia2011

Dacă te folosești de ustensile cu căldură (foen, ondulator sau placă) pentru a-ți face coafura, la final, dă un jet de aer rece pe păr ca să fixezi buclele, onduleurile sau îndreptatul. Odată ce firele de păr sunt reci, coafura ta va rezista mult mai bine.

Câte onduleuri, atâtea tehnici

onduleuriSursa foto: Buzzfeed

Să nu crezi că fiecare tip de onduleu e obținut cu o altă ustensilă. De fapt, ceea ce contează cel mai mult în look-ul final al buclelor tale e tehnica pe care o folosești. Așa că, folosește o tehnică specifică pentru rezultatul pe care vrei să îl obții. Înfășoară șuvița direct pe ondulator, iar de la jumătatea acesteia, răsucește-o înainte să o înfășori, pentru a obține bucle lejere și așa mai departe.

Fără firicele rebele

fixativ_39081874Sursa foto: © Voyagerix

Dacă vrei să realizezi o coafură finisată, nu vrei să ai firicele rebele de păr care să iasă în evidență. Înainte să te apuci de treabă, pulverizează fixativ pe palmele tale și trece-ți mâinile ușor prin păr. Astfel, vei „îmblânzi” firele rebele.

Folosește-ți periuța de dinți

periuta de dinti parSursa foto: Rougeframboise

Dacă metoda anterioară nu a reușit să elimine toate firele rebele din coafura ta, folosește-ți periuța de dinți pentru a le fixa. Bine, nu periuța ta de dinți, ci una nouă, curată, pe care o vei folosi strict pentru asta. Pulverizează fixativ pe aceasta și trece-o ușor pe suprafața părului.

Păr rebel și ud

par-udSursa foto: © David Pereiras Villagrá

Dacă părul tău are tendința de a deveni pufos și rebel după spălare, încearcă să nu îl freci cu prosopul când absorbi apa din el. În schimb, tapotează ușor prosopul pe suprafața părului. Astfel, podoaba ta capilară va deveni mai cuminte.

Dormi cu căciulă

dormi-cu-caciula_47431430Sursa foto: © Algirdas Gelazius

Dacă metoda cu prosopul nu funcționează așa cum ți-ai dori, încearcă să dormi cu o căciulă în cap, cât părul tău e încă umed la rădăcină. Până dimineața, acesta se va usca, iar părul tău va sta fix cum a fost pus sub căciulă.

Cleme pentru coadă ridicată

agrafa coadaSursa foto: Trusper

Dacă vrei să-ți prinzi părul într-o coadă simplă, dar aceasta nu este suficient de voluminoasă și de ridicată pe cont propriu, folosește-te de agrafe cleme pentru a obține acel efect. Desparte-l în două, după ce îl legi cu un elastic, pe orizontală și prinde agrafa la baza jumătății superioare. Aranjează părul din nou și gata, coada ta are mai mult volum și o ținută mai elegantă.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *