Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

10 trucuri pentru a fi mai fotogenică

În viaţa unei femei, sunt numeroase ocazii în care trebuie să fie fotogenică, fiindcă pozele rămân amintiri vii pe viaţă. Portrete în familie, onomastici, festivităţi, banchet, nuntă …Etc. Sunt poze la care se vor uită toţi cunoscuţii, toţi oamenii care contează. Ştiu că sunt multe doamne care sunt foarte mulţumite de aspectul lor fizic, dar pur şi simplu nu dau bine pe sticlă. Nu au găsit încă poziţia perfectă, machiajul perfect, hainele perfecte care să le scoată în evidenţă. Unele femei sunt fotogenice din fire, au acel dar de a rămâne naturale, frumoase şi în faţă aparatului foto în timp ce altele trebuie să studieze cum să fie fotogenice.

Iată 10 trucuri uşor de urmat:

1.Dacă clipeşti des şi apari mereu cu ochii închişi în poze trebuie să faci puţin exerciţiu de adaptare la blitz. Dacă asta se întâmplă şi ziua atunci clipeşte în repetate rânduri, apoi uită-te prin aparat, NU la aparat şi cere să ţi se facă poză.

2. Dacă în poze ai gâtul prea gros, îţi apare guşă, atunci cere să ţi se facă poză de sus. Un alt truc ar fi să stai cu capul puţin mai ridicat decât normal sau să porţi o eşarfă/ bluza pe gât.

3.Ai grijă la machiaj, acesta trebuie să fie puţin mai puternic în cazul pozelor cu flash. Însă un considerent esenţial este fond-ul de ten şi modul în care se reflectă în poză. Trebuie să aveţi aceaşi nuanţă atât pe faţă cât şi pe gât ca să nu apăreţi caraghioasă. Dacă faţa e mai închisă puteţi să vă daţi şi pe gât şi pe decolteu cu fond de ten cât timp sunteţi la şedinţa foto.

4. Multe femei ies exagerat de albe în poză de aceea merg la solar înainte de marele eveniment. Pentru a ieşi bine în poze alegeţi să staţi lângă oameni cu acelaşi ton de culoare ca şi voi. Dacă vă bronzaţi cu pete, în pozele de tip portret se vor vedea. Un profesionist le poate retuşa în fotoshop dar mai bine să nu vă bazaţi pe el şi să folosiţi puţin autobronzant.

5. Un factor esenţial în poze este părul. Acesta trebuie să fie spălat, perfect stilizat şi strălucitor de aceea se recomandă un gloss folosit în ultimul minut pentru a da luciu părului.

6. Dacă eşti obosită foloseşte picături de ochi pentru a te împrospăta. Acestea îţi vor mări vizual pupilele şi vei arată mult mai trează, mai fresh, mai bine.

7. Pe majoritatea femeilor nu le favorizează pozele luate drept din faţă. Mai bine să vă întoarceţi puţin într-o parte. Alegeţi partea feţei cu mai puţine coşuri şi imperfecţiuni şi pozaţi şmechereşte uitându-vă misterios.

8. Alegeţi totdeauna locurile cu decor deschis la culoare astfel aparatul foto va găsi balansul perfect pentru a te scoate în evidenţă şi va scoate culorile cele mai potrivite în evidenţă astfel încât accentul va cădea pe tine şi nu pe peisaj.

9. Aveţi grijă la lumină, dacă staţi fix deasupra razei de lumină aceasta va scoate umbre ciudate pe faţa voastră, în timp ce dacă staţi cu spatele la lumina poza va fi arsă, şi voi veţi apărea ca o imensă umbră. Poziţia perfectă pentru o poză de vis e cu sursa de lumina ce vine pe voi, de exemplu în faţă ferestrei. În natură evitaţi să faceţi poze la prânz când soarele este foarte puternic!

10. Nu zâmbi fals. Mai bine decât să spui cheese sau alte cuvinte ce nu îţi produc nici o reacţie naturală mai bine gândeşte-te la ceva amuzant sau glumeşte cu fotograful.Un zâmbet natural, o privire jucăuşă e cel mai bun ingredient pentru o poză reuşită!

În final, nu uitaţi că pozele vă reflectă pe voi aşa că fiţi încrezătoare în imaginea voastră.  Alegeţi cu grijă hainele, frizura, pantofii şi faceţi multe poze. Persoanele care nu sunt fotogenice în general fug de aparat dar asta e o greşeală fiindcă din 10 poze ai şanse mult mai mari să ai una bună decât să îţi iasă dintr-o singură încercare.

Alicee

Alicee

Alicee este o călătoare pasionată de scris. Fiecare oraș nou pe care îl vizitează, o ajută să descopere noi oameni, de la care învață cât mai multe lucruri interesante. Iar vouă vă împărtășește trucurile și sfaturile pe care le-a descoperit de-a lungul anilor.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *