Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

5 lucruri pe care nu ar trebui să le faci din dragoste

Orice relaţie cere mici sacrificii şi compromisuri. Dar dacă deja ajungi să nu te mai simţi confortabil sau faci lucruri pe care în eventualitatea în care nu veţi rămâne împreună până la adânci bătrâneţi o să le regreţi, e timpul să te opreşti. Oricât de mult l-ai iubi, e cazul ca din când în când să pui piciorul în prag şi să îţi susţii punctele de vedere. Iată câteva lucruri pe care e bine să le analizezi raţional înainte de a le face, chiar dacă le faci cu toată dragostea din lume.

  1. Tatuajele. Gândeşte-te bine înainte să-i împărtăşeşti entuziasmul de a vă face tatuaje asemănătoare. Fie că e vorba de iniţialele voastre sau de un tatuaj în zone mai intime, gândeşte-te că relaţiile se mai şi destramă şi va fi destul de inconfortabil să explici semificaţia tatuajului unui viitor iubit. Ştiu că nu-ţi poţi imagina că nu-ţi vei petrece restul vieţii alături de el, dar e mai bine să fii precaută cu asemenea lucruri. Eventual tatuaţi-vă ceva simbolic, dar nu ceva atât de specific precum iniţialele sau chiar numele complet.
  2. Te ocupi de nota de plată. Tot timpul. E bine că suntem femei puternice şi că ne permitem să plătim o cină sau un film, dar nu e cazul ca asta să fie regula în relaţie. Dacă observi că are mereu scuze pentru a nu plăti atunci când ieşiţi în oraş, ar fi cazul să-ţi pui câteva semne de întrebare şi să nu te laşi orbită de dragoste.
  3. Îţi laşi prietenii baltă. E foarte drăguţ că sunteţi înnebuniţi unul după celălalt, dar asta nu înseamnă că toţi oamenii care făceau parte înainte din cercul vostru de apropiaţi s-au evaporat. Gândeşte-te că peste câteva luni, toată această perioadă feerică va trece şi veţi reveni încet încet la vieţile voastre de dinainte. Dacă în toată această perioadă ţi-ai ignorat complet prietenii, nu te aştepta ca ei să fie extrem de înţelegători. Relaţiile vin şi trec, dar prietenii sunt alături de tine de mult mai mult timp şi e important ca şi partenerul tău să înţeleagă asta.
  4. Pretinzi că îţi plac hobby-urile lui. Fie că e vorba de pescuit sau de ceva joc online super plictisitor pentru tine, poţi să-l iubeşti în continuare şi fără să fii alături de el când practică aceste hobby-uri. Ce rost are să te prefaci că te distrezi când tu te plictiseşti îngrozitor? Pe termen lung o astfel de atitudine va duce la frustrare şi la certuri.
  5. Îţi schimbi dieta. E foarte bine că el e vegetarian. Dar dacă tu nu ai aceleaşi convingeri ca şi el şi nu simţi că e necesar să faci o asemenea schimbare, mai bine nu face un asemenea compromis din dragoste.

Tu eşti cea care decide care este zona ta de confort şi cât de mult îţi doreşti să ieşi din ea. Relaţiile se creează între indivizi unici, cu personalitate proprie şi cu opinii diferite. E important să ai clar stabilite anumite limite şi să nu te arunci cu capul înainte în luarea unor decizii doar pentru că eşti super îndrăgostită.

foto

Simona

Simona

Simona locuieşte în Cluj-Napoca şi lucrează în domeniul ONG. Îi place foarte mult să citească, să scrie şi să fie înconjurată de cărţi. Pe Simona o interesează tot ce ţine de dezvoltarea personală, îi plac proiectele faine, în special cele de voluntariat sau care au un impact social ridicat.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *