Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

5 motive pentru care s-a despărţit de fapt de tine

Destrămarea unei relaţii e de foarte multe ori un lucru dureros. Însă de multe ori, nu toate aspectele sunt clarificare complet deoarece totul se petrece foarte repede, există prea multe emoţii la mijloc şi cei doi ajung să nu-şi mai vorbească. Într-un sondaj recent în care erau întrebate de ce s-a terminat ultima lor relaţie, femeile au pus pe primele trei locuri următoarele motive: el s-a schimbat, nu eram compatibili, m-a înşelat. Însă din perpectiva bărbaţilor, au existat mai multe motive pentru care au renunţat la relaţie.

  1. S-a plictisit. Mulţi bărbaţi au recunoscut că au nevoie permanent de activităţi distractive şi că se plictisesc destul de repede şi că dacă nu există tot timpul ceva interesant în relaţia lor, au tendinţa să treacă mai departe.
  2. Unul dintre voi era prea serios. Poate că el vroia să vă vedeţi la început doar o dată pe săptămână şi tu insistai să vă vedeţi zilnic şi îl asaltai cu telefoane şi mesaje. Un bărbat care se simte încolţit încă de la început, va face tot posibilul să scape din acea relaţie.
  3. Epuizarea relaţiei. Dacă totul a început într-un ritm prea rapid şi s-a consumat deja (aţi stabilit că nu vă mai vedeţi cu altcineva, aţi făcut sex de la primele întâlniri, vă cunoaşteţi prietenii şi poate chiar familia), el va rămâne cu  sentimentul că ştie deja totul despre tine şi există şanse destul de mari să se fi plictisit deja.
  4. Prietenii lui nu te plac. Există situaţii în care familia sau prietenii nu au nimic de spus în legătură cu relaţia voastră sau poate chiar nu au dreptate şi el va continua să le ignore părerile. Dar trebuie să ştii că ei sunt cei care-l cunosc cel mai bine aşa că ar trebui să vezi lucrurile şi din perspectiva lor. E adevărat că relaţia dintre voi e cea care contează, dar e bine să aveţi şi o relaţie plăcută cu cei din cercul vostru de apropiaţi.
  5. Erai mult prea negativistă. Multe femei au tendinţa de a se plânge de îndată ce intră pe uşă. Iar dacă el e genul care nu bagă în seamă toate lucrurile mărunte, sigur aţi avut deja discuţii despre acest subiect. Încearcă să vezi partea plină a paharului şi să nu-l faci pe cel de lângă tine să fie nevoit să-ţi asculte constant nemulţumirile. Asta e valabil şi în rest, nu doar într-o relaţie. Fii genul de persoană pozitivă, care nu se plânge ci acţionează în privinţa lucrurilor care nu-i convin.

La încheierea unei relaţii mereu vor exista cel puţin două perspective şi două versiuni ale motivelor despărţirii. Important e să ai în vedere şi puţin din perspectiva lui şi să ţii cont de modul în care privesc bărbaţii lucrurile. Ia-o ca pe o experienţă de învăţare şi cu siguranţă viitoarea relaţie va fi una mult mai trainică.

Simona

Simona

Simona locuieşte în Cluj-Napoca şi lucrează în domeniul ONG. Îi place foarte mult să citească, să scrie şi să fie înconjurată de cărţi. Pe Simona o interesează tot ce ţine de dezvoltarea personală, îi plac proiectele faine, în special cele de voluntariat sau care au un impact social ridicat.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *