logo
Search
Generic filters
Exact matches only

5 reguli pentru o relaţie online reuşită

Trăim în era digitală şi tot mai multe cupluri se formează în mediul online. Există numeroase poveşti de dragoste care au început fie pe un site de socializare, fie pe un portal de întâlniri online. Cu toate că misterul, distanţa şi aşteptarea ca să vă vedeţi faţă în faţă pot fi elemente extrem de romantice, trebuie să ai grijă şi să nu uiţi că siguranţa ta e pe primul loc. Până la urmă, vorbeşti cu un străin pe care nu l-ai văzut niciodată cu adevărat. Iată câteva reguli simple de care e bine să ţii cont atunci când navighezi pe astfel de site-uri.

Când eşti pe un site matrimonial, încearcă să dai informaţii cât mai generale despre tine şi să nu-ţi dezvălui numărul de telefon sau adresa. Dacă vrei ca potenţialii parteneri să nu te poată găsi pe site-urile de socializare, foloseşte un pseudonim şi nu-ţi dezvălui numele real.

Ai grijă la oamenii care vor încă de la prima conversaţie să faceţi schimb de numere de telefon sau care sunt prea insistenţi să vă cunoaşteţi. Cel mai bine e să-i blochezi pe aceşti oameni şi să notifici administratorul site-ului.

Pune întrebări sub diferite forme. Dacă azi ţi-a povestit despre locul în care a crescut, încearcă peste câteva zile să-l întrebi din nou ceva legat de copilăria lui ca să verifici dacă răspunsurile lui sunt consecvente. Nu înseamnă că toţi cei care mint în mediul online sunt periculoşi. Unii poate sunt pe acel site doar ca să se distreze. Dar dacă tu chiar cauţi o posibilă relaţie, nu e cazul să-ţi pierzi vremea cu ei.

Plănuieşte cu grijă prima întâlnire. Nu uita că tocmai te vei vedea cu o persoană total necunoscută. E important ca prima întâlnire să fie într-un loc public şi să fii tot timpul înconjurată şi de alţi oameni. Nu accepta sub nicio formă să vă vedeţi la tine sau la el acasă. Ar fi de preferat să rogi o prietenă să stea prin zonă ca să vadă cum merg lucrurile. Asigură-te că te descurci singură cu transportul şi nu accepta să te ia el cu maşina sau să te conducă acasă după întâlnire. Ai grijă ce cantitate de alcool consumi şi încearcă să fii cât mai rezervată în legătură cu detalii precum adresa ta sau locul de muncă. Dacă se dovedeşte a fi un tip de încredere, aveţi tot timpul din lume să vă cunoaşteţi mai bine.

Poate că unele sfaturi par prea stricte, dar e mai bine să fii precaută decât să regreţi. Nu ai de unde să ştii cine se ascunde în spatele calculatorului şi adevăratele motive pentru care intră în contact cu tine. E super că eşti încântată de noul tip pe care l-ai cunoscut online şi care poate fi iubirea vieţii tale, dar nu-ţi pierde partea raţională şi pune-ţi siguranţa pe primul plan.

foto

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

One Response

  1. Eu citesc cam tot ce-mi cade in mana despre relatii. Cred ca totdeauna este ceva de invatat. Totusi, cel mai mult mi-a placut cartea lui John Gray, barbatii sunt de pe marte, femeile sunt de pe venus. Este frumoasa, practica si plina de umor. Mi-am luat bilet la conferinta de de aici http://www.traininguri.ro/iubire/. Poate ne vedem acolo 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.