logo
Search
Generic filters
Exact matches only

5 ustensile care te ajută să ai un machiaj impecabil

Machiajul este o artă, este una dintre modalitățile prin care tu îți exprimi personalitatea, pasiunile și emoțiile. Spre deosebire de ceea ce cred unii oameni, machiajul nu este făcut pentru a acoperi defectele, ci pentru a scoate în evidență părțile frumoase. Nu toată lumea poate executa un machiaj ca la Hollywood, pentru că nu toată lumea stăpânește tehnica, însă există câteva ustensile de machiaj care te ajută să te apropii foarte mult de acel rezultat hollywoodian.

Buretele de machiaj

burete-pentru-machiajSursă foto: Vladimir Nikulin

Buretele pentru fond de ten te ajută să aplici produsul pe față mai fin, fără urme și fără să te murdărești. Umezește-l înainte să îl folosești, ca să nu absoarbă fondul de ten și apoi aplică produsul pe față, prin mișcări de tapotare. Nu freca buretele de față pentru că astfel, fondul de ten se va șterge.

Ondulatorul de gene

ondulator-de-geneSursă foto: Orionna

Nu, acesta nu e un instrument de tortură. În ciuda faptului că multor femei le e frică să îl folosească, atunci când este folosit corect, acesta oferă un efect spectaculos genelor. Ondulează-ți genele înainte să le rimelezi și ai grijă să nu tragi (nici de gene, nici de ondulator) înainte să descleștezi ustensila. Aplică rimelul imediat după ce ți-ai ondulat genele și acesta va avea exact același efect pe care îl are fixativul pentru coafură.

Pensula de blending

pensule-de-machiajSursă foto: Manfredxy

Un machiaj reușit e un machiaj în care nuanțele de fard se îmbină armonios, iar trecerea de la o nuanță la alta este aproape invizibilă. O pensulă pufoasă pentru blending te va ajuta să obții tranziția fină între culorile de fard și să difuzezi culoarea pe pleoapă. Folosește mișcări circulare (din interior spre exterior) pentru a îmbina două culori și mișcări orizontale (asemănătoare ștergătoarelor de parbriz de la mașini) pentru a difuza culoarea.

Oglindă cu mărire optică

oglinda-de-machiajSursă foto: Photographerlondon

Ca să te asiguri că machiajul tău e în cea mai bună formă posibil, e nevoie să vezi ce faci în detaliu. Poți face asta cu ajutorul unei oglinzi care mărește optic imaginea. De obicei o astfel de oglindă are două părți, una normală și una mărită, pentru ca tu să poți lucra pe toată fața sau doar în zona în care ai nevoie de detalii. Unele oglinzi de acest gen au încorporată și o lumină led (albă) care să te ajute să vezi și mai bine ce faci.

Bețișoare și dischete de bumbac

betisoare-si-dischete-din-bumbacSursă foto: Tycoon751

Bețișoarele cu vată și dischetele demachiante sunt adevărate salvatoare când trebuie să corectezi greșeli minore de machiaj, fără să ștergi totul și să o iei de la început, așa că asigură-te că ai tot timpul la îndemână aceste obiecte, împreună cu o loțiune micelară sau un demachiant bifazic. Astfel, vei putea corecta cu ușurință linia de tuș strâmbă sau pata de mascara provocată de tremuratul mâinii.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *