logo
Search
Generic filters
Exact matches only

6 greșeli pe care le faci când îți îndrepți părul

Să ai un păr drept, întins perfect, a devenit o obsesie pentru majoritatea femeilor. Look-ul obținut în urma utilizării plăcii de îndreptare a părului arată bine, însă este acest aparat este foarte dăunător sănătății podoabei capilare. Expunerea frecventă a părului la temperaturi extrem de ridicate îl deteriorează, provocând căderea părului.

Știm că multe dintre femei nu ar renunța la placa de păr indiferent de efectele nocive pe care le are. Așadar, noi vă prezentăm o listă cu greșelile cele mai uzuale și cum puteți să le remediați:

  1. Când faceți duș, nu folosiți produse de îngrijire a părului – pe piață există numeroase produse de îngrijire a părului: balsamul pentru păr, produse care ajută la îndreptarea părului, utilizați-le cu încredere. În acest mod, părul nu va mai necesita o îndreptare atât de riguroasă.
  2. Omiteți pre-tratarea părului – nu uitați să vă protejați părul de temperatura ridicată la care îl expuneți când îl îndreptați cu placa. Este recomandat să utilizați un spray pentru protecție termică.
  3. Selectați cea mai mare temperatură – există diverse plăci de păr, care au diverse temperaturi. Dacă o placă are temperaturi de până la 450 de grade, nu e necesar să o selectați. Nici selectarea celei mai mici temperaturi nu este o soluție, deoarece e posibil ca părul să nu fie atât de drept pe cât ați dori și veți insista mai mult pe anumite zone, daunele fiind la fel de mari. Alege o temperatură intermediară, de 250-300 de grade.
  4. Utilizați placa când părul este umed – părul dumneavoastră trebuie să fie complet uscat de fiecare dată când utilizați placa. Dacă observați că ies aburi, sau sfârâie, opriți placa și reluați îndreptarea doar după ce părul dumneavoastră este uscat foarte bine.
  5. Nu divizați părul – înainte de a vă întinde părul, împărțiți părul în mai multe secțiuni și îndreptați-le pe fiecare separat. Altfel, riscați să luați o porțiune de păr mult prea groasă, iar rezultatul nu va fi cel așteptat.
  6. Nu igienizați placa de păr – pentru prevenirea acumulării de praf sau alte impurități, curățați placa de păr după fiecare utilizare. Clătiți placa cu apă caldă sau curățați-o cu puțin alcool sanitar.

Sfat: Evită utilizarea zilnică a plăcii de îndreptare a părului. Oferă-i părului tău timp pentru regenerare.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *