Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

7 gânduri de care trebuie să scapi pentru o viaţă fericită

Majoritatea oamenilor nu trăiesc în prezent şi au impresia că pot fi fericiţi doar când vor obţine anumite lucruri sau vor deveni ceva anume. Femeile nu sunt deloc diferite şi au numeroase gânduri care le împiedică să se bucure de ceea ce au sau să-şi trăiască viaţa la maxim. Iată doar câteva din acestea şi ce ar trebui să faceţi în privinţa lor.

  1. „Dacă sunt bună, într-un final voi avea viaţa pe care o merit.” E foarte important să conştientizaţi că sunteţi oameni care merită tot ce e mai bun în momentul prezent. Nu e necesar să fiţi pesimişti şi să aşteptaţi o viaţă întreagă pentru răsplata faptelor.
  2. „Într-o bună zi, va veni şi prinţul meu”. Fie că va veni, fie că nu, ce rost are să pierdeţi timp preţios asupra acestui aspect? Important e să trăiţi din plin şi să nu aşteptaţi mereu pe cineva pentru a experimenta anumite lucruri frumoase.
  3. „O păstrez pentru o ocazie specială”. Nu are niciun rost să păstrezi o rochie superbă în dulap, aşteptând ocazia perfectă. Mai bine bucură-te de ea cu prima ocazie şi fii mult mai spontană.
  4. „Când o să obţin un anumit lucru, îmi vor spune că mă iubesc”. Fie că e vorba de familie sau de prieteni, dacă cineva nu te acceptă aşa cum eşti, nu prea merită să stea în preajma ta şi nu ar trebui să-ţi pese prea mult de opinia lor. Să nu-ţi treacă prin cap să faci ceva schimbări majore în viaţa ta doar de dragul acestor tipuri de persoane şi cu speranţa că te vor accepta pe viitor. E mai important să fii un om onest, cu principii şi personalitate proprie, decât să joci teatru întreaga viaţă doar pentru ca alţii să te placă.
  5. „Dacă aş slăbi 10 kg aş fi mai fericită”. Poate că te-ai simţi mai bine o perioadă, dar cu siguranţă că problemele majore cu care te confrunţi nu or să dispară. Mai bine concentrează-te pe adevărata cauză a problemelor şi schimbarea în bine va veni de acolo.
  6. „E vina lor.” De multe ori e. Fie că e vorba de un mediu toxic în care ai crescut, sistemul care te-a dezamăgit, iubitul care te-a înşelat sau orice fel de circumstanţe care au fost împotriva ta. Dar dacă rămâi blocată în acest gen de autocompătimire, şansele să reuşeşti ceva în viaţă sunt destul de mici. Oamenii de succes sunt de obicei cei care au reuşit să treacă peste astfel de obstacole şi să rămână optimişti.
  7. „O să încep de mâine”. Fie că e vorba de dietă, exerciţii fizice sau un nou proiect, dacă sarcinile pe care le tot amâni sunt pentru ziua de mâine, şansele să le duci la bun sfârşit sunt minime. De ce să nu încerci chiar acum să ieşi din zona de confort şi să te pui pe treabă?

Te-ai recunoscut în câteva  din ipostazele de mai sus? Pe tine ce gânduri te ţin departe de viaţa minunată şi plină de oportunităţi pe care o poţi avea chiar începând de acum?

Picture of Simona

Simona

Simona locuieşte în Cluj-Napoca şi lucrează în domeniul ONG. Îi place foarte mult să citească, să scrie şi să fie înconjurată de cărţi. Pe Simona o interesează tot ce ţine de dezvoltarea personală, îi plac proiectele faine, în special cele de voluntariat sau care au un impact social ridicat.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *