Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

8 beneficii ale masturbării descoperite de terapeuţii sexuali

Masturbarea sau sexul solo poate fi explicat ca stimularea de sine care duce la orgasm folosindu-te de atingeri, masaj, jucării sexuale. Deşi masturbarea este un subiect controversat, chiar şi într-un cerc de prietene sau prieteni în care se vorbeşte deschis despre sex şi fantezii sexuale, masturbarea rămâne un subiect tabu, el este aplicat de peste 95% dintre bărbaţi şi 90% dintre femei cel puţin o dată pe săptămână. Chiar dacă masturbarea este considerată un păcat şi în trecut erau persoane care credeau că vor muri făcând asta, astăzi trăim într-o era a informaţiilor primite la liber şi ştim că masturbarea nu ne face nimic rău, din contra aduce numeroase beneficii.

8 beneficii ale masturbării descoperite de terapeuţii sexuali

1.În primul rând este plăcut şi mergi întotdeauna la sigur! Până la urmă masturbarea înseamnă să faci sex cu tine şi terapeuţii recomandă persoanelor care nu reuşesc să ajungă la orgasm prin contact sexual să încerce masturbarea pentru a învaţă ce le place, cum se simt bine ca apoi să poată da lecţii şi partenerului de viaţă.

2.Poate nu ştiaţi dar prin fiecare orgasm activăm producerea de cortizol, un produs chimic care reduce inflamatiile, scade tensiunea arterială, diminuează reacţiile la diverse alergii şi ne da un boom de energie de aceea se spune că masturbarea ajută la îmbunătăţirea sistemului imunitar.

3.Bărbaţii care ejaculează precoce sunt chiar sfătuiţi să se masturbeze în ziua în care doresc să facă sex pentru ca actul sexual să dureze mai mult timp. Cu cât o faceţi mai des cu atât rezistenţa voastră va fi mai mare.

4.S-a dovedit faptul că masturbarea previne cancerul de prostată. Toxinele se acumulează în tractul urogenital, ceea ce duce la boli, dar prin masturbare se elimina toxinele din organism, ceea ce face că bărbaţii care ejaculează mai mult de cinci ori pe săptămâna, să aibă şanse mult mai mici pentru a dezvolta cancer de prostată .

5.Studiile au descoperit că masturbarea îmbunătăţeşte calitatea spermei. Se ştie faptul că înainte de actul sexual bărbaţii elimina acei stropi de plăcere în care sunt stocaţi spermatozoizii reziduali şi deschide calea pentru noi spermatozoizi „mai puternici”, care sunt eliberaţi în cadrul actului sexual şi garantează o reproducere de succes. Evident o dată ce va masturbaţi începe din nou „producţia” de spermatozoizi.

6. Masturbarea este considerată de mulţi medici un sedativ natural, foarte bun pentru cei care suferă de insomnii. Atunci când nu poţi nici cum să adormi, de stres, de gânduri, asta poate fi o soluţie plăcută şi gratuită!

7.Masturbarea reduce stresul! Orgasmul furnizează cea mai mare cantitate de endorfine şi dopamină care reduc durerea şi stimulează excitaţia, fericirea, satisfacţia! O ora de iubire cu tine însuţi te face să uiţi de griji şi de probleme, te relaxează şi te ajută să dormi.

8. Masturbarea este un antidot pentru singurătate! Da, uneori am dori să facem sex dar nu avem cu cine, soţul, iubitul poate fi plecat sau mai rău să nu avem unul 1 an, 2, 3 ce ne facem? Trebuie să ne menţinem în formă, să lucrăm muşchii pelvieni şi să menţinem rezistenţa la pat aşa că masturbarea e o metodă mai sigură decât sexul neprotejat cu vreo fetişcană agăţată în club sau mai rău cu o profesionistă.

În final e de ţinut minte vorba lui Woody Allen care are un citat celebru: “Don’t knock masturbation. It’s sex with someone I love.” Nu renunţă la masturbare, faci sex cu cineva pe care iubeşti!

Cover - Sursă foto: freepik.com
Alicee

Alicee

Alicee este o călătoare pasionată de scris. Fiecare oraș nou pe care îl vizitează, o ajută să descopere noi oameni, de la care învață cât mai multe lucruri interesante. Iar vouă vă împărtășește trucurile și sfaturile pe care le-a descoperit de-a lungul anilor.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *