logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Alege-ţi rochia de mireasă perfectă în funcţie de siluetă

E plină vară şi plin sezon al nunţilor. Ce fată nu s-a visat măcar o dată în rochia superbă de mireasă, la braţul prinţului ei. Când răsfoim revistele de fashion, ne atrag o mulţime de modele, dar trebuie să fim conştiente că nu toate se potrivesc stilului nostru şi, mai ales, formei pe care o are corpul nostru. În special în ziua nunţii, trebuie să pui accent pe trăsăturile care te avantajează şi să maschezi micile imperfecţiuni. Nu doar mulţimea de invitaţi va fi cu ochii pe tine toată ziua, ci vei şi avea drept amintire o grămadă de poze. Aşa că rochia e  un element important din decorul acestei zile speciale.

Dacă ai o siluetă în formă de pară, rochia potrivită este cea în formă de A, cu accentul pus pe talie şi care curge din talie până la podea, fără să fie deloc strâmtă pe şolduri şi pe coapse. Ca şi decolteu, e preferabil să alegi unul clasic în formă de V.

Dacă ai un bust mai proeminent, o rochie cu un decolteu  ondulat pe forma sânilor e alegerea potrivită. Acest model îţi va pune în evidenţă atuurile şi îţi va lumina faţa.

Dacă eşti puţin mai plinuţă alege un model de rochie a cărei parte de jos începe chiar de sub bust şi se transformă gradual într-o rochie în formă de A. Ai grijă să nu alegi un model prea asemănător cu cel de tip baby-doll care poate da impresia că eşti însărcinată. Acest model trebuie să nu fie prea larg şi să-ţi îmbrăţişeze formele, crescând în lărgime pe măsură ce se apropie de podea. Alege materiale puţin mai tari precum satinul şi nu ceva prea vaporos pentru a te asigura că totul e ţinut sub control.

Femeile înalte ar trebui să caute o rochie cât mai simplă care să le scoată în evidenţă formele naturale aşa că totul trebuie să fie ales cu mare grijă. Talia rochiei trebuie să fie mai jos, lungimea rochiei trebuie să atingă podeaua, iar dacă porţi mănuşi, asigură-te că trec de coate. Nu vrei să pară că rochia ţi-e mică şi s-ar potrivi unei persoane mai scunde.  Şi pentru că accentul trebuie pus pe statura ta, nu e necesar să adaugi prea multe accesorii. Menţine o ţinută simplă şi de efect.

Dacă nu ai forme prea evidenţiate, încearcă o  rochie în formă de A. Celor care au probleme în zona şoldurilor le va masca imperfecţiunile, dar cele care nu au forme prea generoase, pot da impresia contrară cu ajutorul acestui model.  Poţi opta şi pentru o rochie de bal care la fel va da senzaţia de volum şi de forme mai pline. Dacă nu ai bustul foarte proeminent, încearcă un model care are aplicaţii în zona decolteului, sau mici fodre care pot da impresia de volum mai mare.

Indiferent de ce tip de siluetă ai, secretul e să încerci cât mai multe modele pentru a vedea în care te simţi confortabil şi care se potriveşte stilului tău. Nu poţi să-ţi cumperi o rochie ca de prinţesă la bal dacă eşti convinsă că te vei simţi încorsetată şi stresată toată ziua nunţii. Majoritatea femeilor spun că au simţit  ceva special în momentul în care şi-au găsit rochia perfectă, aşa că ascultă-ţi instinctul, dar ţine cont şi de aceste mici sfaturi care îţi pot accentua trăsăturile.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *