logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Alimente care îţi pot creşte feritilitatea

Fertilitatea sau lipsa ei este o chestiune care trebuie privită din punct de vedere holistic şi nu trebuie să ne gândim strict la sistemul reproducător. E important ca hormonii pe care îi primim prin intermediul dietei să fie echilibraţi şi în acest fel există şanse mai mari să poţi rămâne însărcinată. Iată câteva alimente care sunt perfecte pentru a echilibra balanţa hormonală.

Avocado. Acest fruct este bogat în grăsimi monosaturate care ajută la îmbunătăţirea fertilităţii. Un studiu a arătat că femeile care consumau acest tip de grăsimi în timp ce făceau diferite proceduri pentru a reuşi să rămână însărcinate au avut rate de succes de trei ori mai mari decât grupul care nu consuma acest tip de alimente.

Seminţe de floarea soarelui. Trebuie să consumi cam un pumn de seminţe de floarea soarelui de trei ori pe săptămână pentru un efect optim. Acestea sunt bogate în zinc şi vor ajuta la echilibrarea hormonilor din sistemul reproducător.

Scorţişoara. Această mirodenie are capacitatea de a reduce insulina, lucru care te ajută la creşterea ratei de ovulaţie. E bine să foloseşti puţină scorţişoară de fiecare dată când îţi prepari un smoothie.

Ouăle. E bine să fie consumate de două ori pe săptămână. E bine să fie lăsate mai moi pentru că astfel se păstrează vitaminele D şi B6. Acestea cresc producţia de progesteron, un hormon necesar în perioada sarcinii.

Hrişcă. Aceste seminţe au de asemenea un compus care ajută la scăderea insulinei şi a nivelului de testosteron şi ajută la creşterea procesului de ovulaţie. Încearcă să consumi acest aliment de trei ori pe săptămână.

După cum ai observat, majoritatea acestor alimente sunt recomandate de câteva ori pe săptămână aşa că pentru rezultate cât mai bune le poţi include pe toate în dieta zilnică. E important să te consulţi şi cu medicul tău pentru a verifica dacă ai voie să le consumi şi dacă îţi poate recomanda şi alte astfel de alimente care te pot ajuta să creşti şansele de a rămâne însărcinată.

foto

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *