logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Balsam de buze homemade

Odată cu scăderea temperaturii, corpul nostru încearcă să se adapteze la noile condiții. Fața noastră este expusă în mod direct la fluctuațiile de temperatură. În această perioadă, ar trebui să acordăm o atenție sporită pielii noastre, care devine foarte deshidratată.

Cunoaștem cu toții acel sentiment neplăcut, când buzele noastre sunt crăpate. Achiziționăm diverse balsamuri pentru buze, însă, deseori, ele nu dau rezultatul pe care l-am fi așteptat. Multe dintre produsele destinate îngrijirii buzelor conțin substanțe chimice care pot irita pielea și au mai multe efecte nocive, decât benefice. Piața cosmeticelor are o gamă largă de produse care conțin substanțe chimice. Astfel, noi vă propunem o rețetă de balsam de buze naturală, sănătoasă și ușor de realizat.

Ai nevoie de:

  • un recipient de depozitare pentru balsam
  • 1 lingură de ceară de albine
  • 1 lingură de unt de cacao
  • 1 lingură de ulei de cocos

Mod de preparare

Într-un vas se toarnă puțină apă, se topește ceara de albine, untul de cacao și uleiul de cocos. Când s-a topit, se ia amestecul de pe foc. Compoziția obținută astfel se lasă să se răcească și se toarnă în recipientul de depozitare.

O altă rețetă de preparare a unui balsam de buze natural din:

  • O lingură de glicerină vegetală
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 linguriță de praf de sfeclă roșie

Se pune glicerina vegetală într-un vas și se lasă să se încălzească. Apoi se adaugă praful de sfeclă roșie și se amestecă compoziția până devine omogenă. La final, se adaugă uleiul de măsline și se lasă la foc mic până compoziția noastră se îngroașă. După ce s-a răcit se depozitează într-un recipient.

O altă rețetă foarte ingenioasă pentru care ai nevoie de:

– un recipient de depozitare

– 1 lingură de ceară de albine

– 1 lingură de ulei de măsline

– 1 lingură de ulei de jojoba

– 1 lnguriță de ulei esențial de trandafir

Ceara de albine se topește cu ajutorul unui cuptor cu microunde. Se adaugă uleiul de jojoba, uleiul de măsline și se lasă 2 minute pe foc. Se ia amestecul de pe foc, se lasă să se răcească și se adaugă uleiul esențial de trandafir, amestecând bine. Se toarnă într-un recipient.

Voi ce alte rețete de cosmetice homemade cunoașteți?

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *