logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Beneficiile ascunse ale sexului

Sexul în mod regulat îţi poate aduce mult mai multe beneficii decât o simplă relaţie mai bună cu partenerul tău. Te poate ajuta atât în sănătatea fizică, dar şi la îmbunătăţirea stării de spirit pe care o ai.

Mai puţin stres.

Dacă eşti îngrijorată pentru interviul de mâine, cel mai bun mod de a te deconecta e cu o partidă de sex. Sondajele arată că oamenii care au parte de sex de cel puţin două ori pe săptămână au reuşit să managerieze cu mai mult succes situaţii stresante precum interviurile, prezentările de la job sau vorbitul în public.

Vei avea parte de un somn mai odihnitor.

Aceleaşi endorfine care te vor ajuta să te relaxezi, te vor conduce către un somn liniştit şi te vei trezi mult mai relaxată şi odihnită. Trebuie să ştii însă ce-ţi doreşti deoarece o partidă prea energică îţi va aduce mai multă energie şi s-ar putea să nu adormi prea repede.

Sexul minimizează durerile.

Vechea scuză cu durerea de cap nu prea are o bază. În momentul orgasmului sunt eliberate o serie de endorfine asemănătoare morfinei care ajută la ameliorarea durerilor de cap sau a crampelor.

Vei avea parte de mai puţine răceli.

Femeile care au parte de sex în mod regulat au parte anticorpi care ajută organismul în lupta cu anumiţi viruşi şi se îmbolnăvesc mai rar de răceală sau gripă.

Sexul te ajută să te menţii tânără.

Un studiu a demonstrat faptul că femeile care aveau parte de sex în mod regulat arătau cu cel puţin 10 ani mai tinere decât vârsta lor reală deoarece în timpul actului sexual sunt eliberaţi o serie de hormoni care ajută corpul să rămână tânăr şi sănătos.

Menstruaţii mai uşoare şi cu mai puţine crampe.

Femeile care au parte de o viaţă sexual activă, se bucură de o perioadă a menstruaţiei mai mică şi cu mai puţine crampe. Experţii susţin că în timpul orgasmului uterul se contractă şi scapă de compuşii care produc crampele. Un număr mare de astfel de contracţii poate determina ca sângele să fie eliminat mult mai intens şi menstruaţia va lua sfârşit mai repede.

Sexul e considerat un bun exerciţiu cardiovascular. O partidă te poate ajuta să consumi între 80 şi 250 de calorii în funcţie de intensitatea şi durata acesteia. Aşa că nu numai că vei avea parte de o plăcere pe termen scurt, dar corpul tău va fi tonifiat şi în formă pe termen lung.

foto

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *