Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Bucket-list de toamna pentru femei active

A sosit toamna! Cu toate că e anotimpul meu preferat, mă deprimă întoarcerea la vremea „rea” cu toate că vara asta a fost mai mult o amăgeală fiindcă nu prea am avut parte de vreme bună. Măcar acum pot face tranziţia cu uşurinţă, gândindu-mă la toate bunătăţile şi frumuseţile ce le aduce toamna. Iată 10 lucruri pe care le poţi face toamna asta, pentru o viaţă mai activă şi mai fericită în noul sezon:

1. Cu cât se face mai frig afară cu atât petreci mai mult timp în interior. Pentru a anima spiritele şi a aduce atmosfera toamnei în casă cumpără decoraţiuni cu motive de toamna, şerveţele imprimate cu frunze şi multe lumânări.

2. Croşetează o pereche de şosete din lână cu dungi colorate. Cu toate că nu e o activitate „la modă” faptul că realizezi ceva cu propriile tale mâini îţi vor da o satisfacţie imensă. Dacă totuşi nu te încânta ideea poţi să desfaci mâneca unui pulover de lână şi să le iei peste şosetele clasice. Înveleşte-te în pătura ta preferată şi uită-te la seriale.

3. Fă degustări de ceaiuri. Dacă o să îţi fie dor de ieşirile cu prietenele la terasă din timpul verii, află că nu e totul pierdut. Acum poţi comanda ceai în loc de limonadă. La sfârşitul toamnei fă o statistică cu cele mai bune ceaiuri consumate toamna aceasta şi localurile unde le-ai băut.

4. Asistă la toate festivalurile şi evenimentele tematice. Am preluat şi noi Octoberfast, Septemberfast, Halloween. Deşi ideile sunt copiate voi puteţi face ceva original. Împodobeşte-ţi casa cu bostani sculptaţi şi invită-ţi prietenii la tine. Poţi coace un curcan imens de Ziua Recunoştinţei şi invită familia la tine. Şi ce dacă nu sărbătoreaţi până acum? Pentru toate există un început ….

În plus, nu uitaţi de Sărbătoarea Castanelor, sărbătoarea Recoltei şi altele asemenea, producţie 100% românească 🙂

5. Nu aş putea vorbi despre toamnă fără să aduc în discuţie toate murăturile şi gemurile handmade ce se fac în această perioada. Cumpără câteva borcane în stil vintage, fă nişte etichete drăguţe şi pune câteva borcane din gemul tău preferat. O să îţi faci singură o bucurie pentru zilele geroase de iarnă.

6. Confecţionează bijuterii tematice. De exemplu poţi să îţi faci uşor nişte cerceluşi din fimo în formă de frunză sau să cauţi ghinde pe care să le foloseşti mai apoi ca şi pandativ.

7. Mergeţi la strânsul strugurilor. Chiar dacă voi nu aveţi bunici la ţară, vorbiţi cu prietenii voştri, sunt convinsă că le prinde bine o mâna de ajutor. Faceţi poze, mâncaţi struguri din greu, munciţi în echipă şi în final duceţi câteva sticle de must bun acasă.

8. Plimbări în natură. Toamna e anotimpul perfect pentru plimbări în parc şi drumeţii la munte. Imortalizează culorile toamnei în colaje frumoase pe care apoi le poţi înrăma.

9. Citeşte pe un covor de frunze. Dacă vara obisnueai să citeşti la umbra unui arbore bătrân să ştii că nu e totul pierdut. Vor mai fi zile cu soare în care te poţi aşeza pe covorul cu frunze şi să-ţi continui lectura.

10. Găteşte preparate de sezon. Să mănânci legume şi fructe proaspete e o binecuvântare pentru sănătate. Cumpără dovleac, gutui, struguri, castane, alune, afine şi fă cât mai multe reţete noi. Membrii familiei o să îţi mulţumească pentru diversitate!

Tu ce alte idei de sezon ai?

foto

Alicee

Alicee

Alicee este o călătoare pasionată de scris. Fiecare oraș nou pe care îl vizitează, o ajută să descopere noi oameni, de la care învață cât mai multe lucruri interesante. Iar vouă vă împărtășește trucurile și sfaturile pe care le-a descoperit de-a lungul anilor.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *