logo
Generic filters
Exact matches only

Ce să faci dacă te-ai plictisit de părul tău

Sursă foto: dreamstime.com

Sunt o grămadă de opţiuni pe care le poţi încerca atunci când te-ai plictisit de părul tău. Toate ajungem să ne plictisim din când în când şi nu văd nimic greşit în asta. O dată ce înaintăm în vârstă, ne schimbăm anturajul, job-ul, priorităţile, uneori chiar stilul aşa că schimbarea de look e un pas complet natural, face parte din maturizarea noastră. În tinereţe ne place să experimentăm culori, şuviţe, să dăm o nouă formă părului nostru în fiecare sezon în timp ce la maturitate devenim din ce în ce mai conservatoare şi, în acelaşi timp, plictisite, dar ne e frică de schimbări. Ne e frică că nu o să ne stea bine, dar mai ales ne temem de cum ne vor percepe cei din jur.

Pentru voi avem câteva idei creative, schimbări minore şi majore pe care le poţi face părului tău:

1.Păstrează culoarea, dar schimbă nuanţa

Atunci când te vopseşti, părul arată sănătos, străluceşte intens şi te face să te simţi bine. Nu trebuie să faci schimbări radicale, să treci de la blond la brunet, însă poţi să deschizi sau să închizi puţin nuanţa care o ai, ca să simţi schimbarea şi să fie remarcată de cei din jur.

2. Treci de la părul drept la creţ sau invers

Uneori schimbările pot fi de styling. Cumpără o placă profesională sau un ondulator conic şi învaţă să le foloseşti. Investeşte într-un fixativ şi un gloss pentru par şi deja schimbarea e evidentă. Nu ieşi din casă fără să ai părul perfect aranjat, pentru un plus de încredere în tine. Singura problemă e că aceste schimbări necesită timp, de care trebuie să dispui, minim 1 ora, de două ori pe săptămână.

3. Foloseşte-te de tutoriale pentru noi coafuri moderne

Această schimbare necesită puţin mai mult efort, dar merită fiindcă, în final, vei fi super mulţumită de rezultat. De exemplu, anul acesta se poartă împletitura în 4 sau cea rusească, tip spic. Învaţă să le faci şi nu te vei mai plictisi niciodată de părul tău, fiindcă acestea se pot face în nenumărate forme: drepte, în diagonală, pe lăţimea capului, pe lungime, o coadă împletită în spate, într-o parte, două cozi, eventual cu o coroniţă cu flori la bază etc.

*La modă este şi cocul bogat, în stil Sarah Jessika Parker. Dacă nu aveţi părul foarte lung nu va îngrijoraţi, de aceea există exstensii. Spălaţi-vă pe cap, uscaţi părul cu capul în jos pentru mai mult volum, faceţi cocul normal, apoi „înveliţi-l” cu ajutorul extensiilor şi a agrafelor de par astfel încât să nu se mai vadă deloc şi să pară de două ori mai mare. O altă variantă este să folosiți un burete pentru coc.
*O altă schimbare majoră, rapidă şi foarte uşoară o puteţi obţine dacă vă faceţi cărarea pe diagonală sau în cealaltă parte decât obișnuiați să o faceţi. O să fie greu să vă obişnuiţi la început, mai ales dacă lăsaţi părul desfăcut, când o să vă daţi mâna în cap din reflex o să o aranjaţi invers, dar după ceva timp o să vă obişnuiţi cu noua cărare.

4. Utilizează accesorii de păr noi

Accesoriile moderne sunt pentru orice vârstă şi stil. De exemplu, acum că tot e vară puteți învăţa să vă prinzi părul într-un turban multicolor, puteţi să îl lăsaţi desfăcut şi să îl accesorizati cu o coroniţă de flori de câmp, să găsiţi prinzători de par metalice care să definească stilul sau diverse agrafe de par sofisticate care să vă dea un plus de feminitate.

Tu ce măsură adopţi când te plictiseşti de părul tău?

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *