Search
Generic filters
Exact matches only

Cum ne pregătim picioarele pentru sezonul cald

Nu există persoană care, măcar o dată în viață, să nu se fi confruntat cu problema bătăturilor la picioare. Acestea sunt cauzate de încălțămintea incomodă sau apar pentru că aveți pielea sensibilă. Partea îmbucurătoare este că puteți scăpa de bătături, metodele fiind multiple: de la tratamente naturiste până la tratament de specialitate la cabinet. Partea și mai bună este faptul că apariția acestor straturi inestetice și incomode de piele poate fi prevenită.

În primul rând, după cum bănuiți, puteți evita apariția bătăturilor cu ajutorul unor perechi de încălțăminte comode, de mărime potrivită. Încercați, pe cât posibil să nu purtați tocuri înalte și nici încălțăminte prea strâmtă. Nu uitați nici de șosete. Nu purtați decât șosete de calitate, din bumbac, evitați-le pe cele din material sintetic. Acestea din urmă nu absorb umezeala și, pe lângă mirosul neplăcut, vă pot cauza și răni la nivelul epidermei.

Dacă aveți mult de mers pe jos, este recomandată aplicarea unui strat de cremă pe tălpi și a unor plasturi pe degetul mare, călcâie și alte părți pe care le știți sensibile.

Ajută la prevenirea apariției bătăturilor și aplicarea unei creme grase, specială pentru tălpi, seara înainte de culcare. Găsiți o gamă variată de astfel de produse în orice magazin de cosmetice. Cremele au proprietatea de a înmuia pielea și astfel se reduce riscul apariției straturilor dure de piele.

Este indicată, pentru evitarea apariției bătăturilor, și o igienă corectă, plus aplicarea periodică a unor geluri abrazive și exfolierea cu ajutorul pietrei ponce, a sării de mare, a zațului de cafea sau a zahărului. În acest fel, sunt îndepărtate celulele moarte și pielea se regenerează.

Un masaj cu uleiuri esențiale este benefic pentru menținerea tălpilor într-o stare bună. Pe lângă aspectul estetic, masajul ajută și la o mai bună circulație în zona inferioară a picioarelor.

Medicii spun că și dieta ajută la prevenirea apariției bătăturilor. Ei recomandă un consum cât mai bogat de legume și fructe proaspete pentru echilibrarea pH-ului organismului. Tot cu ajutorul dietei ne vom menține o greutate ideală, pentru că și supraponderabilitatea cauzează bătături.

Respectând aceste sfaturi simple, veți putea purta sandale fără probleme, în această vară.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *