logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să ai grijă de picioarele tale

Acum că vara şi-a intrat pe deplin în drepturi şi pantalonii scruţi sau rochiţele sunt alegerea evidentă aproape zilnic, e foarte important să vedem dacă picioarele noastre au aspectul sănătos pe care ni-l dorim sau dacă avem de îmbunătăţit unele detalii. Există unele mici lucruri pe care le puteţi face zilnic pentru a vă asigura că aveţi picioare frumoase şi fără probleme.

Purtaţi pantofi confortabili

Aveţi grijă atunci când vă cumpăraţi pantofii să fie mărimea potrivită şi să fie un material confortabil care să nu vă cauzeze răni sau iritaţii. Chiar dacă sunt mărimea potrivită, unii pantofi nu sunt buni pentru sănătatea picioarelor şi a voastră în general. Evitaţi să purtaţi tocuri excesiv şi evitaţi în special materialele sintetice care nu vă lasă pielea să respire.

Faceţi câte o mică plimbare zilnic

Dacă duceţi o viaţă de birou sau una destul de sedentară, este important să faceţi zilnic mişcare pentru a vă menţine picioarele în formă şi pentru a vă păstra încheieturile şi ligamentele flexibile.  Şi de această dată, asiguraţi-vă că purtaţi pantofi comozi şi potriviţi pentru acest tip de activitate.

Spălaţi-vă zilnic pe picioare

Atunci când sunteţi la duş, aduceţi-vă aminte să le acordaţi o atenţie mult mai mare picioarelor şi igienei acestora. Picioarele sunt zilnic închise o mare parte a timpului în pantofi  şi bacteriile se adună mult mai uşor în special în zona dintre degete. Asiguraţi-vă că le uscaţi bine după duş pentru a preveni ca umezeala să rămână în acele locuri dintre degete, mult mai predispuse infecţiilor.

Hidrataţi-vă zilnic picioarele

Cu toate că este important ca pe parcursul zilei, picioarele să fie uscate, dacă aveţi probleme cu pielea aspră sau plină de crăpături, este important să aplicaţi o cremă hidratantă pe timpul nopţii. Este recomandată o cremă cu unt de cacao care trebuie aplicată pe picioare şi apoi puneţi-vă o pereche de şosete comfortabile din bumbac şi lăsaţi crema să acţioneze peste noapte.

Purtaţi şosete

Şi cel mai important lucru, purtaţi şosete confortabile care nu împiedică circulaţia sângelui în picioare. Şosetele joacă un rol important în absorbirea umezelii din picioare atunci când alergăm sau facem efort.

Este foarte important să avem grijă de aspectul şi sănătatea picioarelor noastre, mai ales pe timpul verii când sunt expuse la soare şi implicit şi la mulţi factori care le pot dăuna. Nu uitaţi să folosiţi o cremă de protecţie solară şi să aveţi grijă şi de pedichiură. Pentru un look fabulos, trebuie să fim atente la toate detaliile.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *