Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cum să ai o întâlnire perfectă dacă eşti obsedată de carieră

Atunci când ai o carieră în ascensiune, poate fi uneori greu să îmbini viaţa de la birou cu cea personală. De multe ori nu ai timp nici măcar să-ţi vizitezi rudele sau să ieşi cu prietenii şi să mergi la întâlniri. Aşa că cel mai convenabil e să iei anumite obiceiuri din viaţa profesională şi să le transpui în viaţa personală.

Pregăteşte-te pentru o întâlnire la fel ca pentru o şedinţă. În acest fel, vei fi sigură pe tine şi nu vei avea la fel de multe emoţii. Plănuieşte-ţi cu atenţie ziua respectivă, ai grijă să ajungi la timp şi asigură-te că nu vei avea de răspuns la telefoane sau mesaje în timpul întâlnirii.

Ai grijă la ţinută. La fel ca în cazul unei prezentări importante, ai grijă la ceea ce porţi. Primele impresii pot fi definitorii la o primă întâlnire şi de aceea e important să adopţi o ţinută care să-ţi scoată în evidenţă atuurile, fără a da impresia că te-ai străduit prea mult.

La fel ca în cazul unui interviu, asigură-te că pui întrebările potrivite. Vrei să îi araţi bărbatului de lângă tine că eşti interesată de el, dar ai grijă să nu atingi subiecte prea personale cât încă sunteţi în perioada de tatonare.

Ascultă-l cu atenţie. Atunci când îţi răspunde la întrebări, nu te grăbi să schimbi subiectul sau să formulezi şi tu un răspuns la aceeaşi întrebare. Aşteaptă până termină de povestit şi ascultă cu atenţie, dovedind interes faţă de ceea ce îţi povesteşte.

Ai grijă să nu laşi conversaţia să meargă înspre subiecte care ar putea genera conflicte. De obicei la primele întâlniri nu e recomandat să se discute despre foşti iubiţi, bani sau politică. De asemenea, ai grijă să nu te plângi de foştii iubiţi sau să povesteşti lucruri prea triste. Menţine conversaţia la un nivel neutru sau uşor amuzant.

Află cât mai multe despre aspiraţiile bărbatului de lângă tine. Ţinând cont că eşti o femeie de carieră, sigur vrei să aflii dacă sunteţi pe aceeaşi lungime de undă, dacă petrece la fel de mult timp la birou, unde se vede peste 5 ani, dacă e pasionat de ceea ce face. Toate aceste aspecte sunt importante pentru a vedea dacă el îţi va putea înţelege stilul încărcat de viaţă şi dacă vă potriviţi.

Dacă se oferă să plătească, lasă-l să o facă. S-ar putea ca tu să fii şefa la birou, dar e frumos ca la prima întâlnire să-I dai ocazia să achite consumaţia. E un gest de gentleman şi va aprecia faptul că ştii să laşi garda jos când vine vorba de aceste aspecte.

După ce ai plecat de la întâlnire, oferă-ţi câteva moment pentru a revizui cum a decurs aceasta. Pune accentul pe lucrurile care ţi-au plăcut, ce sentimente ai în acel moment, dacă simţi că eşti interesată de o a doua întâlnire. Dacă răspunsul e da, poţi chiar să-I trimiţi un mesaj discret în care să-I mulţumeşti şi să-I spui că te-ai simţit excelent.

foto

Simona

Simona

Simona locuieşte în Cluj-Napoca şi lucrează în domeniul ONG. Îi place foarte mult să citească, să scrie şi să fie înconjurată de cărţi. Pe Simona o interesează tot ce ţine de dezvoltarea personală, îi plac proiectele faine, în special cele de voluntariat sau care au un impact social ridicat.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *