logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să ai o manichiură impecabilă

Manichiura făcută acasă și cea făcută la salon nu trebuie să fie atât de diferite una de cealaltă. Nu e necesar să cunoști foarte mult din partea profesională a îngrijirii unghiilor pentru a putea obține o manichiură impecabilă, e însă nevoie să ai câțiva ași sub mânecă.

Cuticulele

Cuticula e pielea care înconjoară unghia și care protejează patul unghiei de posibile infecții. Există două reguli importante când vine vorba de îngrijirea cuticulelor. Regula numărul 1 este să nu tai niciodată cuticulele. Pe lângă faptul că te poți răni, oferi un loc de intrare în organism bacteriilor și îți expui unghiile la infecții. Ce poți face e să le împingi cu un băț pentru manichiură. Regula numărul 2 este să nu treacă nicio zi fără ca tu să îți hidratezi cuticulele. Folosește o cremă emolientă sau un ulei pentru cuticule și masează zona în fiecare seară pentru ca pielea să nu se usuce.

Unghia

Îngrijește-ți unghiile ca să nu ai mărimi diferite, forme diferite sau unghii exfoliate. Ca să te asiguri că unghiile tale sunt la aceeași lungime, pune-le una lângă alta înainte și în timp ce le pilești. Forma „perfectă” pentru unghii e „squoval”. Mai exact unghiile care avantajează orice deget (lat, lung, gras sau osos) este o combinație între o unghie pătrățoasă și una ovală. Iar în ceea ce privește unghiile exfoliate, asigură-te că, atunci când le pilești, să nu se creeze „buzunare” de aer între straturile unghiei. Poți evita asta pilind într-o singură direcție și „lustruind” suprafața unghiei cu o pilă buffer. Totodată, protejează-ți unghia de pete și deteriorări folosind o bază transparentă indiferent dacă ai intenția să folosești ojă sau nu.

Oja

Înainte să aplici oja, ține-o câteva zeci de minute în frigider. Asta va preveni ca oja să reacționeze cu căldura emanată de corpul tău (în special vara) și să se formeze bule de aer. O altă cauză a bulelor de aer este scuturatul sticluței de ojă înainte de aplicare, așa că nu fă asta. În schimb, rulează ușor sticla între pălmi pentru a reîmprospăta și omogeniza oja înainte de aplicare. Când aplici oja, asigură-te că aplici un strat subțire. Cu pensula ușor ștearsă de marginea sticlei, punctează centrul unghiei. Apoi întinde oja prima dată în centrul unghiei, pornind de la bază spre vârf, iar apoi în stânga și dreapta, prin aceeași mișcare bază – vârf. Oferă-i primului strat câteva minute de uscare înainte să aplici al doilea strat. După ce oja s-a uscat, poți face corecturi (în zonele unde ai atins cuticula cu ojă) folosind o pensulă de nail art sau un băț de portocal (pentru manichiură) introdus în dizolvant pentru unghii sau acetonă și plimbându-l ușor în zona de unde vrei să îndepărtezi oja.

Întreținerea ojei

Primul lucru pe care trebuie să îl faci în întreținerea ojei este să aplici un top coat care să protejeze oja și unghia. Asigură-te că îl aplici și pe marginea unghiei ca să „sigilezi” oja între unghie și stratul de protecție. Reaplică top coatul zilnic pentru ca manichiura să dureze o perioadă mai îndelungată. O cerință importantă în menținerea manichiurii este să îți protejezi mâinile și unghiile de produsele chimicale (detergenți, agenți de curățare, etc) folosind mănuși. Dacă oja se cojește și nu ai timp sau nu vrei încă să dai jos toată oja și să o schimbi, folosește o pilă buffer ca să elimini marginea dură a ojei și umple golul cu un nou strat de ojă. Nu uita să aplici din nou top coat.

Când ești gata să îți îndepărtezi oja și să refaci manichiura de la capăt, îți recomand să folosești un dizolvant fără acetonă, care să nu îți dăuneze unghiei.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *