Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să ai sprâncenele perfecte

Dacă vrei să ai sprâncenele perfecte, poţi fie să apelezi la un salon de cosmetică, fie să te ocupi chiar tu de forma şi întreţinerea lor. În primul rând, trebuie să vezi ce formă de sprâncene se potriveşte feţei tale şi mai apoi poţi trece la următorii paşi pentru a le obţine.

  1. Determină locul în care ar trebui să înceapă şi să se termine sprâncenele. Ia un creion sau un obiect asemănător şi pune-l de la capătul nasului, până la colţul exterior al ochiului. Tot ce se află în exteriorul creionului trebuie pensat. De asemenea, pune creionul de la colţul nasului până la colţul interior al ochiului şi tot ce e înspre interiorul frunţii trebuie pensat.
  2. Determină cât de arcuite trebuie să-ţi fie sprâncenele. Acelaşi instrument trebuie să unească marginea exterioară a nării cu marginea exterioară a irisului. Locul în care creionul vă atinge sprânceana, este punctul cel mai înalt al arcadei.
  3. Stabileşte cât de groase vrei să-ţi fie sprâncenele. Această decizie trebuie să fie una strict personală, dar nu uita să iei în calcul mărimea ochilor, a buzelor sau distanţa dintre ochi şi sprâncene.
  4. Înainte de a începe să le pensezi, ia o perie micuţă şi perie firele de păr în direcţia în care cresc. În acest fel, îţi vei putea da seama mai uşor care fire trebuie pensate. Începe cu firele care se află în exteriorul punctelor stabilite anterior. Mergi din interior spre exterior şi nu uita de arcuirea sprâncenelor.
  5. Dacă decizi că vrei sprâncene mai groase, opreşte-te după ce le-ai dat forma dorită. Dacă le vrei mai subţiri, continuă să pensezi din zona de jos a sprâncenelor. Asigură-te mereu că sprâncenele sunt simetrice.
  6. Evită tentaţia de a pensa prea mult. Părul sprâncenelor creşte cam în 6-8 săptămâni aşa că ai grijă ca în încercarea ta de a avea  sprâncene simetrice să nu exagerezi şi să cazi în extreme.
  7. După ce ai terminat cu partea de pensat, ia un creion de o culoare apropiată de cea a sprâncenelor tale şi fă mici linii în direcţia în care cresc în mod natural firele de păr. În acest fel îţi vei completa look-ul şi sprâncenele tale vor arăta fabulos. Ai grijă să nu foloseşti prea mult creionul, în special pentru a da impresia de sprâncene arcuite sau alungite. Va fi mult prea evident că ai folosit un creion şi rezultatul nu va fi cel dorit.
  8. Foloseşte din nouă o periuţă pentru a te asigura că nu există fire rebele care stau în altă direcţie decât cea dorită.
  9. Dacă doreşti ca sprâncenele tale să rămână în aceeaşi poziţie pe durata întregii zile, poţi să aplici un gel special sau chiar fixativ de păr. E necesară doar o mică pulverizare pe deget şi să aplici direct pe sprânceană.

Gata. Cu doar câţiva paşi simpli ai sprâncenele mult dorite şi nu e necesar să pierzi timp şi bani la saloanele de cosmetică. Şi nu uita: cel mai bine e să te pensezi seara, după ce ai făcut un duş. În felul acesta, procesul este mult mai puţin dureros şi roşeaţa are timp să treacă până a doua zi.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *