Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cum să-ţi alegi costumul de baie perfect

Vara e mult mai distractivă dacă petreci cât mai mult timp la plajă sau la piscină. Dacă înotul sau statul la soare sunt activităţi extrem de plăcute pentru majoritatea dintre noi, alegerea costumului de baie ne dă de multe ori bătăi de cap. Să fim sinceri. Costumele care sunt în vogă sunt, de cele mai multe ori, create pentru manechinele super slăbuţe şi fără forme. Femeile reale nu prea au ce alege din acestă ofertă şi de multe ori ajung să se simtă frustrate sau chiar să-şi piardă încrederea de sine, deoarece nu se pot compara cu ceea ce văd la televizor sau în reviste. Dar fii fără grijă. E posibil să-ţi găseşti un costum de baie în funcţie de silueta pe care o ai şi în care să te simţi bine. Trebuie doar să fii atentă la câteva aspecte.

Prima decizie pe care trebuie să o iei e dacă ţi se potriveşte mai bine un costum din două piese sau unul întreg. Dacă nu eşti foarte mulţumită de abdomenul tău, în schimb ai umerii şi muşchii spatelui dezvoltaţi frumos, poţi alege un costum întreg cu un decolteu mai mare la spate. Multe dintre opţiunile noi de costume vin cu mici trucuri pentru a-ţi face abdomenul să pară mai suplu.

Întotdeauna e bine să-ţi scoţi în evidenţă atuurile. Dacă nu ai un bust foarte proeminent, poţi încerca un model de sutien care are mici volănaşe sau modele în jurul decolteului, pentru a crea impresia de forme mai dezvoltate. Dacă în schimb ai un corp bine proporţionat şi tonifiat, cel mai bine e să alegi un sutien de formă triunghiulară, care să-ţi accentueze trăsăturile.

Dacă problema ta este posteriorul, încearcă un costum din două piese, partea de sus fiind mai colorată şi un slip de culoare închisă. În acest fel, atenţia va fi concentrată pe partea superioară a corpului.

Dacă ai picioarele scurte, un truc destul de simplu este să alegi un costum care îţi dezvăluie mai  mult din şolduri, dând astfel impresia unor picioare mai lungi.

Dacă ai probleme în zona taliei, alege un costum dintr-o singură piesă, foarte colorat în extremităţi şi cu mijlocul negru. După cum probabil ai ghicit deja, culorile închise ne ajută să părem mai slabe.

Dacă ai reuşit să-ţi alegi un costum care-ţi vine foarte bine, dar încă te sfieşti să-l porţi, e mai bine să ai la îndemână o eşarfă lungă de baie pe care o poţi purta în diferite feluri atunci când nu eşti în apă. Îţi va acoperi părţile pe care le consideri problematice şi, în plus, arată şi foarte la modă.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Simona

Simona

Simona locuieşte în Cluj-Napoca şi lucrează în domeniul ONG. Îi place foarte mult să citească, să scrie şi să fie înconjurată de cărţi. Pe Simona o interesează tot ce ţine de dezvoltarea personală, îi plac proiectele faine, în special cele de voluntariat sau care au un impact social ridicat.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *