Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Despre pensulele de machiaj

Ustensilele de machiaj fac ca acest obicei să nu mai fie atât de inaccesibil sau dificil de învățat. Machiajul este o formă de exprimare, iar cu ajutorul ustensilelor potrivite, poți face ca acesta să fie cât mai bine executat. În ceea ce urmează, te invit să descoperi câteva informații esențiale despre pensulele pentru machiaj. Află care este cea mai potrivită pensulă pentru fiecare tip de machiaj și de ce este important ca pensula să arate într-un anumit fel.

Fibrele pensulelor de machiaj

Pensulele de machiaj pot fi făcute din două tipuri de fibre: naturale sau sintetice. Cele sintetice sunt cele mai comune și mai puțin costisitoare, dar totodată și cele mai versatile. Sunt perfecte pentru a aplica produsele cremoase și cele lichide, pentru că nu absorb din cantitatea de produs pe care o aplici. Cu toate acestea, tehnologia modernă a făcut ca aceste fibre să devină suficient de bune și pentru aplicarea produselor pulbere sau compacte. Ele pot înlocui cu succes orice altă pensulă de machiaj.

Fibrele naturale sunt făcute din păr de animale, de obicei păr de capră, veveriță sau zibelină. Deși există unele probleme legate de maltratarea animalelor pentru obținerea firelor de păr, există companii care produc aceste pensule fără să dăuneze animalelor, firele de păr fiind obținute prin perierea animalelor și colectarea blănii căzute prin periere. Așadar, poți opta pentru pensule din fibre naturale chiar dacă militezi împotriva maltratării animalelor, dacă te informezi puțin despre cum procură compania respectivă firele de păr. Pensulele de machiaj din fibre naturale sunt considerate mai eficiente pentru aplicarea produselor presate sau pulbere, deoarece cuticula firelor de păr atrage pulberea pe lungimea firului de păr și o distribuie mai egal datorită fluidității în mișcare. Pentru că aceste pensule sunt deseori pufoase, este contraindicat să le folosești cu produse cremoase sau lichide, pentru că ți-ar îngreuna aplicarea.

Întreținerea pensulelor de machiaj

Așa cum este de așteptat, pentru a te putea bucura o perioadă îndelungată de timp de pensulele tale de machiaj, este nevoie să le îngrijești într-un anume fel. În primul rând, este necesar să le speli în mod constant, pentru a preveni acumularea de bacterii în fibre, care ar duce la contaminarea produselor de machiaj și la posibile infecții pe piele sau mucoase. Totuși, modul în care le speli și le păstrezi între folosiri poate afecta pensula. Atunci când le speli, folosește un șampon blând (poate fi chiar șamponul pe care îl folosești, nu este necesar să cumperi unul special pentru pensule). Spală fiecare pensulă cu șampon, în palma ta, sub apă dezmorțită (apa fierbinte poate dizolva lipiciul care ține fibrele la un loc) până când tot produsul cosmetic a fost curățat. Limpezește apoi pensula bine, astfel încât să nu rămână urme de șampon sau machiaj. Stoarce pensula ușor între degete, după ce ai limpezit-o, iar apoi rulează-i mânerul între palme, cu perii în jos, pentru a o readuce la forma sa inițială (fă asta în special dacă este o pensulă rotundă, nu plată). Ca să se usuce, e nevoie să o așezi fie suspendată cu fibrele în jos, fie culcată pe un prosop de hârtie, însă fă în așa fel încât mânerul să fie mai ridicat decât fibrele pensulei, pentru a evita ca apa să ajungă la lipici. Evită să usuci pensulele așezate într-un pahar sau în orice recipient în care fibrele sunt orientate în sus.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *